ÎNCEPE SEZONUL POZELOR ÎN LAVANDĂ. Ce prețuri solicită producătorii și ce instalații au pregătit pentru vizitatori

15 jun 2021
Rețelele de socializare încep să se coloreze în mov și asta pentru că producătorii de lavandă invită lumea la făcut de poze în lanurile splendide. Pe pagina de Facebook a Angelei Creanga Cazac găsim mai multe detalii despre când se dă startul sezonului și imagini cu instalațiile pregătite pentru amatorii de pozat din această vară.
 
Astfel, producătoarea anunță că din 20 iunie toți doritorii vor putea să viziteze lanurile de levănțică. “️Vă anunțăm că din 20 iunie 2021 primim vizitatori în lanurile cu levănțică înflorită Lavandița. Acum e momentul să faceți o escapadă în mijlocul naturii și să vă bucurați de magia și beneficiile lavandei! Și în acest an, frumusețea lanurilor va fi completată cu accesorii pentru fotografii inedite. Pregătim instalații noi pentru această vară. Lavanda va fi înflorită aproximativ până pe 15 iulie, după care floarea recoltată va fi procesată în ulei esențial de lavandă. La intrare în lan vor fi în vânzare sticluțe cu ulei esențial, buchete cu flori și alte produse.
 

Accesul în lanuri va fi permis contra plată, 50 de lei per persoană, copiii în vârstă de până la 7 ani -gratuit. Ne aflăm la doar 30 km de Chișinău în lan direct de pe traseu”, se arată în postare.
 
Și cultivatorul Valeriu Ciorbă de la Colonița ne așteaptă, scrie bani.md. Începând cu ziua de miercuri sau joi, în funcție de vremea de afară putem deja merge și face o ședință foto de toată frumusețea nu departe de oraș, în lanul care nu are niciun miros politic și nici propaganda electorală nu face.
 
“În acest an păstrăm prețurile la fel ca și în anii precedenți. Intrarea este de 50 de lei pentru o persoană, iar grupurilor oferim și reduceri. Copii până la 7 ani au acces gratuit”, anunță fermierul care vine cu o listă completă de prețuri. Iată care sunt acestea:
50 lei – o persoană;
90 de lei – 2 persoane;
130 de lei – 3 persoane;
170 de lei – 4 persoane;
210 lei – 5-6 persoane;
250 de lei – 7 -8 persoane;
290 de lei – 9 -10 persoane;
 
Dl Ciorbă oferă rabat și pentru pensionari, studenți, elevi până la 13 ani și persoanele cu dizabilități, pentru care escapada în câmp va costa doar 40 de lei. Prețul include accesul pe teritoriul lanului și decorul. În cazul în care mergeți cu un fotograf profesionist, acesta va intra gratuit.
 
Lanul de la Colonița se află chiar lângă Chișinău și are o suprafață de 0,5 hectare pe care cresc două soiuri de lavandă – albă și violetă.

“Nu avem un fotograf care să fie aici pe loc, însă sunt câțiva pe care putem să-i recomandăm. De obicei oamenii fac poze cu telefonul sau vin cu propriul fotograf. Nu este greu de găsit unul întrucât ne aflăm foarte aproape de Chișinău”, susține fermierul. Pe teritoriul lanului vom găsi și un mic magazin, din care vom putea procura ulei, buchete și alte produse. Va fi amenajat și un décor pentru fotografii în stil rustic, cu un leagăn și alte invenții.  
loading ...