LA SOROCA ŞI BRICENI, AU CĂZUT PRIMII FULGI DE NEA DIN ACEST SEZON. Cum va fi vremea în următoarele zile, vedeți AICI

18 nov 2022
La nordul țării au căzut primii fulgi de nea în după-amiaza zilei de 17 noiembrie. Presa locală scrie că la Soroca, unde erau aproximativ +2 grade Celsius, dar şi la Briceni, unde temperatura a scăzut la 0 grade, a nins. Imagini video şi foto cu ninsoarea au fost făcute publice, inclusiv, de Poliţia de Frontieră, transmite AGROMEDIA, cu referire la trm.md.
 
De menţionat că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a stabilit Cod galben de schimbare bruscă a vremii pe întreg teritoriul ţării, în intervalul de timp 17 – 18 noiembrie 2022. Potrivit meteorologilor, sunt prevăzute ploi, care vor trece în ninsoare.

Ultimele prognoze arată că la Nordul ţării va ninge până luni, iar în zona de centru și sud vor cădea ploi.
  • La Nordul țării, temperatura pe parcursul zilei oscila va între +2, +7 grade Celsius, iar noaptea, valorile din termometru vor scădea până la 0 grade.
  • În zona de Centru, maximele vor atinge +8 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între +1, +4 grade.
  • La Sud, mercurul din termometre va ajunge până la +12 grade pe parcursul zilei, iar valorile nocturne vor varia între +2, +5 grade Celsius.
 

În contextul schimbării bruşte a vremii, salvatorii au venit astăzi cu un şir de recomandări pentru populaţie. Astfel, conducătorii auto sunt îndemnaţi să nu pornească la drum în condiţii meteo nefavorabile, decât dacă există o necesitate stringentă. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin şi sistemul de încălzire funcţionează eficient.
 
Mai mult, conducătorii auto sunt atenţionaţi să-şi echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul maşinii să ţină lopată, nisip şi lanţuri antiderapante.
 
IGSU atrage atenţia populaţie şi asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice. În condiţii de formare a chiciurii şi poleiului pe unele porţiuni ar putea fi înregistrate defecţiuni ale instalaţiilor electrice.

LA SOROCA ŞI BRICENI, AU CĂZUT PRIMII FULGI DE NEA DIN ACEST SEZON. Cum va fi vremea în următoarele zile, vedeți AICI

LA SOROCA ŞI BRICENI, AU CĂZUT PRIMII FULGI DE NEA DIN ACEST SEZON

Cum va fi vremea în următoarele zile, vedeți AICI

LA SOROCA ŞI BRICENI, AU CĂZUT PRIMII FULGI DE NEA DIN ACEST SEZON. Cum va fi vremea în următoarele zile, vedeți AICI

loading ...