METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022
În primele trei zile ale săptămânii, mercurul din termometre va urca până la +36 de grade Celsius, însă de joi, vremea se va răcori în toată țara.

Astfel, valul de căldură se va menține în toate regiunile, temperaturile diurne, apropiindu-se de recordurile absolute ale perioadei. Luni, marți și miercuri, va fi caniculă, iar valorile maxime vor oscila între +30 - +36 de grade. Noaptea, se vor înregistra +10 - +20 de grade Celsius. În ultimele 4 zile ale săptămânii, temperaturile vor coborî mai aproape de confortul termic, până la +25 – +30 de grade Celsius. În nordul țării, va ploua cu descărcări electrice.

La Nord, ziua, vor fi +23 - +34 de grade Celsius. Temperaturile minime vor oscila între +10 - +18 grade Celsius. Pentru zilele de miercuri, joi și vineri, meteorologii transmit ploi cu descărcări electrice.
În raioanele din centrul țării, vom avea maxime cuprinse între +24 - +34 de grade. Noaptea, vor fi +14 - +19 grade Celsius.

La Sud, pe parcursul zilei, se vor înregistra temperaturi între +25 - +36 de grade. În timpul nopții, mercurul din termometre va coborî până la +12 -+20 de grade Celsius.

Seceta pedologică din ultimele două luni, a afectat grav agricultura țării. Au de suferit atât culturile de câmp, cât și livezile și viile. În aceste zile, fermierii încep secerișul pentru orzul și grâul de toamnă.

loading ...