MOLDOVA ȘI ROMÂNIA VOR DEZVOLTA ÎN COMUN PROIECTE DE BUSINESS ÎN DOMENIUL PROCESĂRII PRODUSELOR AGRICOLE

09 sep 2022
Noi parteneriate economice între producătorii agricoli autohtoni și rețelele comerciale din România; stabilirea unor colaborări în domeniul procesării produselor agricole, participarea la cel mai important eveniment agricol din România "Indagra", sprijinul acordat de partea română Republicii Moldova în procesul de sporire a exporturilor cu produse agricole în comunitatea europeană acestea au fost ssubiectele discutate de Vladimir Bolea cu autoritățile române.

În perioada 8-10 septembrie curent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, se află în vizită de lucru la București, unde are mai multe întrevederi oficiale.

Ministrul s-a întâlnit deja cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Subiectele principale abordate au vizat perspectivele de stimulare și promovare a exportului de produse agroalimentare pe piața română.

În context, Vladimir Bolea a apreciat sprijinul acordat de partea română Republicii Moldova în procesul de sporire a exporturilor cu produse agricole în comunitatea europeană.

Totodată, oficialii au discutat despre oportunitățile de a stabili noi parteneriate economice între producătorii agricoli autohtoni și rețelele comerciale din România.

Nicolae Ciucă a transmis disponibilitatea Guvernului român de a oferi întregul sprijin pentru a gestiona procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva domeniului agriculturii.

Totodată, prim-ministrul României a dat asigurări de întreaga deschidere pentru a sprijini agricultorii și fermierii din Republica Moldova, afectați de embargoul impus de Federația Rusă.

În scopul creării unui mediu propice de dezvoltare a colaborării între antreprenorii ambelor state, oficialii au convenit și asupra unor aspecte ce țin de organizarea și participarea la cel mai important eveniment agricol din România "Indagra", ce va avea loc în perioada 26-30 octombrie curent.

Ministrul Vladimir Bolea a avut o întrevedere și cu ministrul Economiei din România, Florin Marian Spătaru.

Discuțiile s-au axat pe identificarea unor proiecte comune ce ar spori cooperarea bilaterală privind procesarea alimentară, segment considerat prioritar pentru economiile ambelor state.

Ministrul Vladimir Bolea și-a expus viziunea de dezvoltare a industriei procesatoare în țara noastră, în contextul transformărilor tehnologice și ținând cont de tendințele globale. În acest sens, oficialul român a declarat că, Republica Moldova poate miza pe sprijinul României de a dezvolta, în comun, proiecte de business, în acest sector.

Oficialii au trecut in revistă și actualele provocări logistice cu care se confruntă exportatorii de produse agroalimentare, confirmând importanța portului din Constanța în cadrul rețelei europene de transport și în vederea realizării activităților comerciale.
loading ...