NE MAI BUCURĂM DE CÂTEVA ZILE CU TEMPERATURI DE VARĂ. Meteo, AICI

12 sep 2022
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni și marți, vremea se va menține mohorâtă. Izolat, sunt posibile ploi slabe. La începutul săptămânii, maximele vor porni de la 13 grade și nu vor depăși 23 de grade Celsius. De joi, temperaturile cresc până la +25, +27 de grade Celsius. Noaptea, se vor înregistra +7, +15 grade Celsius.

La Nord, luni și marți, pe alocuri va ploua. Ziua vor fi +15, +21 de grade, joi vor fi +25 de grade, iar în weekend mercurul din termometre va coborî din nou la +17, +20 de grade Celsius. Minimele vor oscila între +7 și +13 grade Celsius.

În centrul țării, luni și marți, de asemenea, sunt posibile ploi slabe. În timpul zilei, temperatura va oscila între +16, +23, apoi va crește până la +24, +26 de grade la mijlocul săptămânii, iar în weekend vor fi +18, +24 de grade Celsius.

În raioanele din Sudul țării, ploi sunt prognozate doar pentru ziua de marți. Ziua, temperatura aerului va oscila între +16, +23 de grade, de luni până miercuri, joi vor fi +27 de grade, iar duminică - +22 de grade Celsius. Noaptea, sinopticienii prognozează +9, +15 grade Celsius.

Regimul termic, prognozat pentru această perioadă, va fi favorabil pentru coacerea și acumularea zahărului la culturile pomicole și struguri.
  • La culturile de primăvară se vor semnala: la sfeclă de zahăr va continua creșterea rădăcinii principale, la porumb – coacerea deplină, la floarea-soarelui – coacerea deplină. Gospodăriile agricole ale țării vor începe recoltarea roadei de porumb și de floarea-soarelui.
  • La sâmburoase și semințoase va continua coacerea și recoltarea roadei de prun, păr, și soiurile timpurii de măr.
  • La soiurile tehnice a viței-de-vie va continua coacerea și va începe recoltarea strugurilor, la soiurile de masă – va continua recoltarea strugurilor.
loading ...