NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2022 – eveniment destinat celebrării științei și a cercetării

03 oct 2022
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” a participat în cadrul Nopții Cercetătorilor Europeni 2022, desfășurată la Bălți, în data de 30 septembrie curent.

În cadrul evenimentului, vizitatorii au avut ocazia de a face cunoștință cu direcțiile de cercetare ale institutului, axate pe ameliorarea diferitor culturi și tehnologii agricole.

Printre cei prezenți s-au numărat elevi, studenți, specialiști și muncitori din diferite sfere de activitate, precum și cercetători de la alte instituții, deschiși spre perspectiva de a iniția cercetări interdisciplinare.Standul ICCC „Selecția” a constat din două compartimente. Unul dintre acestea a fost destinat prezentării a celor mai importante realizări legate de ameliorarea diferitor culturi. La celălalt compartiment, cei care au dorit să afle informații despre tehnologiile de cultivare sau rolul solului în acordarea serviciilor ecosistemice au avut posibilitate să dialogheze cu doctorul habilitat, profesorul cercetător Boris Boincean, directorul ICCC „Selecția”, asistat de doctorandul Dorin Cebanu.„Noaptea Cercetătorilor Europeni - celebrarea științei și cercetării” este o inițiativă a Uniunii Europene sprijinită prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să demonstreze diversitatea și impactul științei, dar și să motiveze tinerii să aleagă o carieră în cercetare.

În 2021, evenimentul a fost organizat în peste 400 de orașe europene și a atras peste 2,3 milioane de vizitatori.
loading ...