NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

24 aug 2021
Astăzi, 24 august 2021, a avut loc primul Congres în Helicicultură organizat în Republica Moldova. Ideea  desfășurării unui asemenea eveniment a venit din partea directorului ”Helix Farm” -  Ivan Ceccaroni, care l-a avut ca invitat special pe Simone Sampo, directorul Institutului de Helicicultură din Italia.

Helicicultura sau ramura de creștere a melcilor comestibili reprezintă o activitate antreprenorială relativ nouă pentru piața noastră autohtonă. Nu putem spune același lucru despre țări precum Italia, Franța sau Belgia, care sunt experți la acest capitol.

În acest context, organizarea proiectului ”Melciinvest” a făcut posibilă informarea participanților despre ce înseamnă helicicultură și care este experiența de lucru a primului cultivator de melci din țară. Mai mult, potențialii antreprenori au aflat despre posibilitatea de a crește și comercializa melci în bază de contract, cu achiziționarea ulterioară a întregii producții obținute.

În cadrul acestui congres, a fost prezentă în calitate de moderatoare și Anișoara Gorea. Membra Consiliului AFAM susține că este deschisă să organizeze un astfel de eveniment, destinat exclusiv membrelor Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova.

„AFAM susține ideile inovatoare care pot aduce o direcție nouă de dezvoltare pentru investitorii în agricultură de la noi din țară. În mod special, ne dorim să susținem cât mai multe femei în pornirea lor de a investi in agricultură și dezvoltarea acestei ramuri aici, acasă” a declarat Anișoara Gorea.

Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova - AFAM este o asociaţie care urmărește susținerea creșterii potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova.

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR

A fost organizat primul congres în helicicultură

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

loading ...