NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

24 aug 2021
Astăzi, 24 august 2021, a avut loc primul Congres în Helicicultură organizat în Republica Moldova. Ideea  desfășurării unui asemenea eveniment a venit din partea directorului ”Helix Farm” -  Ivan Ceccaroni, care l-a avut ca invitat special pe Simone Sampo, directorul Institutului de Helicicultură din Italia.

Helicicultura sau ramura de creștere a melcilor comestibili reprezintă o activitate antreprenorială relativ nouă pentru piața noastră autohtonă. Nu putem spune același lucru despre țări precum Italia, Franța sau Belgia, care sunt experți la acest capitol.

În acest context, organizarea proiectului ”Melciinvest” a făcut posibilă informarea participanților despre ce înseamnă helicicultură și care este experiența de lucru a primului cultivator de melci din țară. Mai mult, potențialii antreprenori au aflat despre posibilitatea de a crește și comercializa melci în bază de contract, cu achiziționarea ulterioară a întregii producții obținute.

În cadrul acestui congres, a fost prezentă în calitate de moderatoare și Anișoara Gorea. Membra Consiliului AFAM susține că este deschisă să organizeze un astfel de eveniment, destinat exclusiv membrelor Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova.

„AFAM susține ideile inovatoare care pot aduce o direcție nouă de dezvoltare pentru investitorii în agricultură de la noi din țară. În mod special, ne dorim să susținem cât mai multe femei în pornirea lor de a investi in agricultură și dezvoltarea acestei ramuri aici, acasă” a declarat Anișoara Gorea.

Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova - AFAM este o asociaţie care urmărește susținerea creșterii potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova.

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR

A fost organizat primul congres în helicicultură

NOUTATE PE PIAȚA AUTOHTONĂ DE CREȘTERE A MELCILOR. A fost organizat primul congres în helicicultură

loading ...