PARLAMENTUL VREA să excludă concurența neloială în sectorul produselor alcoolice. Ce conține Proiectul propus de Comisia de profil

09 feb 2022
Cadrul normativ în domeniul fabricării și circulației produselor alcoolice ar putea fi modificat, astfel încât să fie exclusă concurența neloială în acest sector și să fie asigurată transparența și trasabilitatea în domeniu.
 
În cadrul ședinței de astăzi membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat raportul pentru un PROIECT care prevede modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice, anunță AGROMEDIA.
 
Potrivit autorilor proiectului, modificările legislative au obiectivul de a crea premise pentru dezvoltarea acestui sector și de a asigura fabricarea unor produse mai competitive pe piață.
 
Astfel, una dintre principalele prevederi ale proiectului este introducerea unor noțiuni de bază, printre care „băutură slab alcoolică” și „băutură cu un conținut redus de alcool”. Autorii proiectului susțin că această modificare este necesară, dat fiind că în prezent aceste categorii de produse consumate în special de tineri, nu sunt reglementate în legislația națională.
 
O altă modificare propusă este includerea obligativității de prezentare a declarației de fabricare și de circulație, care va conține date pentru fiecare categorie de produs despre stocul la începutul anului, producerea, comercializarea și stocul la finele anului. Aceste date vor fi folosite la elaborarea prognozelor de dezvoltare a sectoarelor.
 
Proiectul de lege mai prevede excluderea obligativității de aplicare a dopului cu dispersie la îmbutelierea băuturilor alcoolice tari. Astfel se urmărește asigurarea competitivității pe piață, în condițiile în care această practică nu se aplică în alte țări.
 
Inițiativa legislativă urmează să fie propusă spre aprobare, în lectura întâi, plenului Parlamentului.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

S-A DAT UNDĂ VERDE LA PESCUIT SCRUMBIE

16 mai 2022

VREME FRUMOASĂ ȘI CALDĂ ÎN TOATĂ ȚARA

16 mai 2022

MAIA, LA CONFERINȚA REGIONALĂ FAO PENTRU EUROPA. Vezi care au fost principalele subiecte

16 mai 2022

CULTIVAREA PLANTELOR MEDICINALE ȘI AROMATICE – O AFACERE PROFITABILĂ

13 mai 2022

DUPĂ 15 ANI, LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE A CLINICII VETERINARE A UASM AR PUTEA FI FINALIZATE

13 mai 2022

PARLAMENTUL VREA să excludă concurența neloială în sectorul produselor alcoolice. Ce conține Proiectul propus de Comisia de profil

PARLAMENTUL VREA să excludă concurența neloială în sectorul produselor alcoolice

Ce conține Proiectul propus de Comisia de profil

PARLAMENTUL VREA să excludă concurența neloială în sectorul produselor alcoolice. Ce conține Proiectul propus de Comisia de profil

loading ...