PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

06 aug 2021
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat încă de ieri că în următoarele două zile în țară se așteaptă ploi cu fulgere, vijelii și grindină. Sinopticienii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică intrat în vigoare de aseară, începând cu ora 20:00 și valabil până azi la aceeași oră. În unele regiuni astă noapte a căzut și grindină, iar cerul a fost survolat pe toată perioada nocturnă de rachetele lansate de Serviciul Antigrindină.

Azi de dimineață peste 45 localități din 10 raioane ale țării au rămas fără lumină în urma furtunii care a avut loc noaptea trecută. Cele mai afectate raioane sunt Cimișlia, Hâncești, Criuleni, Nisporeni, Telenești, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și Leova.

Furnizorul de energie electrică anunță că precipitațiile abundente cu descărcări electrice și vântul puternic din noaptea și dimineața zilei de astăzi, 6 august, au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice aeriene, producând astfel rupturi de conductoare și defecțiuni ale echipamentelor soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei către consumatorii deserviți.

Astfel, conform situației operative de la ora 09:00, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 43 de localități.

Și la Chișinău e un tablou dezolant. În urma ploii puternice din noaptea trecută, regiile sunt în teren și intervin în toate sectoarele Capitalei pentru a înlătura consecințele. Eilul Capitalei, Ion Ceban, îndeamnă cetățenii să stea acasă.

„Și de această dată volumul de precipitații a fost foarte mare și a plouat încontinuu. În ultima perioadă avem tot mai multe ploi cu inundații și vânturi puternice care prăbușesc copaci și arbuști. Responsabilii direcțiilor și preturilor sunt practic mereu în teren.

Astăzi, la fel sunt anunțate ploi puternice, rog cetățenii să fie prudenți la drum și să evite ieșirile prin oraș în caz că nu este mare necesitate”
, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că în această perioadă pe teritoriul țării se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice, grindină şi vijelie. Vântul va sufla în rafale de peste 70 de kilometri pe oră, iar pe alocuri cantitatea de precipitaţii va ajunge la 35 de litri pe metru pătrat. În zilele următoare cerul va fi variabil. Temperaturile vor oscila ziua între 24 și 32 de grade.

Sursa foto:TVR Moldova
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA

Ce se întâmplă în capitală și la sate

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

loading ...