PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

06 aug 2021
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat încă de ieri că în următoarele două zile în țară se așteaptă ploi cu fulgere, vijelii și grindină. Sinopticienii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică intrat în vigoare de aseară, începând cu ora 20:00 și valabil până azi la aceeași oră. În unele regiuni astă noapte a căzut și grindină, iar cerul a fost survolat pe toată perioada nocturnă de rachetele lansate de Serviciul Antigrindină.

Azi de dimineață peste 45 localități din 10 raioane ale țării au rămas fără lumină în urma furtunii care a avut loc noaptea trecută. Cele mai afectate raioane sunt Cimișlia, Hâncești, Criuleni, Nisporeni, Telenești, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și Leova.

Furnizorul de energie electrică anunță că precipitațiile abundente cu descărcări electrice și vântul puternic din noaptea și dimineața zilei de astăzi, 6 august, au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice aeriene, producând astfel rupturi de conductoare și defecțiuni ale echipamentelor soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei către consumatorii deserviți.

Astfel, conform situației operative de la ora 09:00, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 43 de localități.

Și la Chișinău e un tablou dezolant. În urma ploii puternice din noaptea trecută, regiile sunt în teren și intervin în toate sectoarele Capitalei pentru a înlătura consecințele. Eilul Capitalei, Ion Ceban, îndeamnă cetățenii să stea acasă.

„Și de această dată volumul de precipitații a fost foarte mare și a plouat încontinuu. În ultima perioadă avem tot mai multe ploi cu inundații și vânturi puternice care prăbușesc copaci și arbuști. Responsabilii direcțiilor și preturilor sunt practic mereu în teren.

Astăzi, la fel sunt anunțate ploi puternice, rog cetățenii să fie prudenți la drum și să evite ieșirile prin oraș în caz că nu este mare necesitate”
, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că în această perioadă pe teritoriul țării se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice, grindină şi vijelie. Vântul va sufla în rafale de peste 70 de kilometri pe oră, iar pe alocuri cantitatea de precipitaţii va ajunge la 35 de litri pe metru pătrat. În zilele următoare cerul va fi variabil. Temperaturile vor oscila ziua între 24 și 32 de grade.

Sursa foto:TVR Moldova
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de FARM

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA

Ce se întâmplă în capitală și la sate

PLOAIA NU SE MAI OPREȘTE, CODUL GALBEN RĂMÂNE VALABIL TOATĂ ZIUA. Ce se întâmplă în capitală și la sate

loading ...