PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

06 jan 2021
 

Preţul la pâine va rămâne același în 2021 ca și anul trecut. Asta a spus  Vasile Şarban, şeful Direcției Politici de Producție de la Ministerul Agriculturii, în cadrul unei emisiuni televizate de la un post privat din ţară. Mai mult ca atât, specialistul a prognozat că în 2022 ne putem aștepta şi la unele ieftiniri. Vasile Şarban a vorbit în cadrul interviului și despre pierderile din agricultură înregistrate anul trecut. Potrivit lui, doar în cazul porumbului, recolta a scăzut cu peste 70 la sută.

 

  "Dacă să ne referim la grâu este de peste 50%, deoarece noi chiar în anul trecut am avut aproape un milion două sute de mii de tone de grâu, în acest an avem în jur de şase sute de mii de tone", a precizat Şarban. 

 

 Totuşi, autorităţile spun că preţurile pentru produsele de panificaţie nu se vor modifica.

 

  "Grâul ca materie primă acum este mai scump, făina este mai scumpă, dacă să o luăm deja cu investiţiile pentru producerea acesteia cu siguranţă se reflectă şi la preţul pâinii", a menţionat specialistul din cadrul MADRM.

 

 La ieftiniri ne putem aştepta abia în 2022, dacă acest an curent va fi unul reuşit, a mai precizat Şarban.

 

  "Nu există culturi în acest an care nu au fost afectate de secetă, nu există, respectiv nu trebuie să aşteptăm nici micșorările la preţuri. Dacă să ne referim la anu următor pentru producţia din anul 2021 şi referindu-mă iarăşi la exemplul care vi l-am dat cu scăderea cumva a importurilor", a mai adăugat Şarban. 

 

Totodată, Vasile Şarban susţine că în acest an s-ar putea scumpi unele produse, a căror preţ statul nu-l poate controla.

Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

MAIA a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

28 jan 2022

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ȘI BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

28 jan 2022

CALENDARUL FERMIERULUI. Ce lucrări ai de făcut în luna februarie în fermă

28 jan 2022

PRODUCĂTORII DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR DIN MOLDOVA au vizitat fabrica de produse lactate Mugura și complexul agro-turistic Casa Timiș

28 jan 2022

Viorel GHERCIU: „UTA Găgăuzia înregistrează progrese, iar indicatorii ce țin de dezvoltarea agriculturii sunt în ascensiune”

28 jan 2022

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

loading ...