PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

06 jan 2021
 

Preţul la pâine va rămâne același în 2021 ca și anul trecut. Asta a spus  Vasile Şarban, şeful Direcției Politici de Producție de la Ministerul Agriculturii, în cadrul unei emisiuni televizate de la un post privat din ţară. Mai mult ca atât, specialistul a prognozat că în 2022 ne putem aștepta şi la unele ieftiniri. Vasile Şarban a vorbit în cadrul interviului și despre pierderile din agricultură înregistrate anul trecut. Potrivit lui, doar în cazul porumbului, recolta a scăzut cu peste 70 la sută.

 

  "Dacă să ne referim la grâu este de peste 50%, deoarece noi chiar în anul trecut am avut aproape un milion două sute de mii de tone de grâu, în acest an avem în jur de şase sute de mii de tone", a precizat Şarban. 

 

 Totuşi, autorităţile spun că preţurile pentru produsele de panificaţie nu se vor modifica.

 

  "Grâul ca materie primă acum este mai scump, făina este mai scumpă, dacă să o luăm deja cu investiţiile pentru producerea acesteia cu siguranţă se reflectă şi la preţul pâinii", a menţionat specialistul din cadrul MADRM.

 

 La ieftiniri ne putem aştepta abia în 2022, dacă acest an curent va fi unul reuşit, a mai precizat Şarban.

 

  "Nu există culturi în acest an care nu au fost afectate de secetă, nu există, respectiv nu trebuie să aşteptăm nici micșorările la preţuri. Dacă să ne referim la anu următor pentru producţia din anul 2021 şi referindu-mă iarăşi la exemplul care vi l-am dat cu scăderea cumva a importurilor", a mai adăugat Şarban. 

 

Totodată, Vasile Şarban susţine că în acest an s-ar putea scumpi unele produse, a căror preţ statul nu-l poate controla.

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

PREȚUL LA PÂINE RĂMÂNE NESCHIMBAT

loading ...