PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

09 sep 2021
Fructele cultivate în livada SC ECOSPIRIT vor ajunge să fie celebre în întreaga lume. Și asta grație turului virtual realizat de către Asociația Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții/Invest Moldova Agency, care va fi prezentat la finele lui septembrie-începutul lui octombrie. Este primul filmuleț creat pe plantațiile ECOSPIRIT, care cultivă prune, mere, vișine, cireșe, caise și legume.
 
Vitalie Ababii, unul dintre fondatorii întreprinderii agricole care își are plantațiile în satul Pârâta, Dubăsari, nu departe de râul Nistru, a comunicat pentru AGROMEDIA că turul virtual va aduce o plusvaloare afacerii pe care o practică din 2007.
 
„Am început cu legumele, iar în 2012 am plantat prima livadă. Avem în gestiune 50 ha de livadă de măr superintensivă, 12 ha de cireș, tot superintesivă, dar va intra în rod din anul viitor, 12 ha de vișin, 18 de prun și două de cais. Pentru turul virtual s-a filmat o zi și mai bine, acum suntem la recoltarea merelor soiul Gala. Livada e dotată cu sistem antigrindină și recolta va fi una destul de calitativă. Primele 200 tone au plecat spre Federația Rusă, prognozăm să adunăm un volum de 1 800-2 000 tone. Și prunele – circa 80 tone – au fost exportate deja în România și țările Uniunii Europene. Cultivăm soiurile Grosso Felicia, Stanley, President, destul de solicitate în rândurile consumatorilor europeni. Din cauza înghețului din primăvară recolta a avut de suferit și am adunat un volum mai mic”, ne-a spus dl Ababii.
 


Societatea dispune și de un sistem de irigare prin picurare și este ultimul an când cultivă legume. „Vom păstra doar morcovul, dat fiind că avem combină pentru a-l recolta. Ne vom axa doar pe livezi, deoarece atunci când vine momentul recoltării fructelor, trebuie să strângem și legumele și, din lipsă de brațe de muncă, nu reușim”, a menționat antreprenorul.
 
SC ECOSPIRIT are doi fondatori, 21 angajați și este membru al Asociației Moldova Fruct. În 2020, întreprinderea a înregistrat venituri din vânzări în sumă de 11 960 900 lei.
 
Moldova Fruct anunță că în acest sezon va elabora cinci tururi virtuale pentru membrii Asociației și notează că acestea reprezintă un instrument care s-a dovedit destul de eficient pentru promovarea fructelor în condițiile pandemiei.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT

Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

loading ...