PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

09 sep 2021
Fructele cultivate în livada SC ECOSPIRIT vor ajunge să fie celebre în întreaga lume. Și asta grație turului virtual realizat de către Asociația Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții/Invest Moldova Agency, care va fi prezentat la finele lui septembrie-începutul lui octombrie. Este primul filmuleț creat pe plantațiile ECOSPIRIT, care cultivă prune, mere, vișine, cireșe, caise și legume.
 
Vitalie Ababii, unul dintre fondatorii întreprinderii agricole care își are plantațiile în satul Pârâta, Dubăsari, nu departe de râul Nistru, a comunicat pentru AGROMEDIA că turul virtual va aduce o plusvaloare afacerii pe care o practică din 2007.
 
„Am început cu legumele, iar în 2012 am plantat prima livadă. Avem în gestiune 50 ha de livadă de măr superintensivă, 12 ha de cireș, tot superintesivă, dar va intra în rod din anul viitor, 12 ha de vișin, 18 de prun și două de cais. Pentru turul virtual s-a filmat o zi și mai bine, acum suntem la recoltarea merelor soiul Gala. Livada e dotată cu sistem antigrindină și recolta va fi una destul de calitativă. Primele 200 tone au plecat spre Federația Rusă, prognozăm să adunăm un volum de 1 800-2 000 tone. Și prunele – circa 80 tone – au fost exportate deja în România și țările Uniunii Europene. Cultivăm soiurile Grosso Felicia, Stanley, President, destul de solicitate în rândurile consumatorilor europeni. Din cauza înghețului din primăvară recolta a avut de suferit și am adunat un volum mai mic”, ne-a spus dl Ababii.
 


Societatea dispune și de un sistem de irigare prin picurare și este ultimul an când cultivă legume. „Vom păstra doar morcovul, dat fiind că avem combină pentru a-l recolta. Ne vom axa doar pe livezi, deoarece atunci când vine momentul recoltării fructelor, trebuie să strângem și legumele și, din lipsă de brațe de muncă, nu reușim”, a menționat antreprenorul.
 
SC ECOSPIRIT are doi fondatori, 21 angajați și este membru al Asociației Moldova Fruct. În 2020, întreprinderea a înregistrat venituri din vânzări în sumă de 11 960 900 lei.
 
Moldova Fruct anunță că în acest sezon va elabora cinci tururi virtuale pentru membrii Asociației și notează că acestea reprezintă un instrument care s-a dovedit destul de eficient pentru promovarea fructelor în condițiile pandemiei.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT

Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

PRIMUL TUR VIRTUAL DIN LIVADA ECOSPIRIT. Antreprenorul Vitalie Ababii: „E o modalitate să afle cât mai multă lume despre noi”

loading ...