PRODUCĂTORI SUPĂRAȚI PE CONSUMATORII AUTOHTONI. Află care este motivul

28 jan 2021
Ați scos vreodată din buzunar aproape 100 lei pentru un kilogram de ceapă sau de pere? Ori credeți că e un preț exagerat? Ei bine, cam acesta e taboul cifrelor în magazinele de la noi.
 
În același timp, în tarabele din piețe îngheață, cu marfa în față și la un preț de zeci de ori mai mic, producătorii autohtoni. Aceștea sunt evitați parcă special de consumatorii locali, care nu se prea grăbesc să cumpere produsele moldovenești,
 
Comercianții se plâng că le dau aproape gratis din cauză că nu pot concura cu rețelele de supermarketuri. Jurnaliștii de la Tv8 au intrat cu camera ascunsă în mai multe magazine din capitală, destul de populare în rândul locuitorilor Chișinăului, încercând să afle la ce preț se vând produsele,  dar și originea lor. Unele dintre cele mai scumpe fructe, scoase acum în vânzare, s-au dovedit a fi perele, costul cărora variază între 30 și 90 de lei pentru un kilogram. Spre comparație, la piețele agricole, prețul acestora ajunge până la cel mult 15 lei per kg. Chiar și așa, producătorii spun că preferă să le exporte, întrucât pe piața locală acestea nu se prea vând.
 
 
Sursa: TV8.md

PRODUCĂTORI SUPĂRAȚI PE CONSUMATORII AUTOHTONI. Află care este motivul

PRODUCĂTORI SUPĂRAȚI PE CONSUMATORII AUTOHTONI

Află care este motivul

PRODUCĂTORI SUPĂRAȚI PE CONSUMATORII AUTOHTONI. Află care este motivul

loading ...