REPREZENTANȚII ASOCIAȚIILOR DE PROFIL SOLICITĂ CREAREA UNUI OFICIUL NAȚIONAL DE TURISM

28 sep 2022
Reprezentanții asociațiilor de profil solicită crearea unui Oficiul Național de Turism. Aceștia susțin că ar fi nevoie de o structură la nivel central care să se ocupe de domeniul turismului din Republica Moldova, transmite AGROMEDIA, cu referire la Tribuna.

În cadrul unei conferințe de presă, ei au menționat că, din păcate, se propune crearea unei structuri care să intercaleze turismul cu industria creativă, însă, turismul are nevoie de o structură separată.

Pentru a obține rezultate bune în acest domeniu, interesele actorilor pieței turistice trebuie să coincidă cu interesele statului. Însă poziția unor instituții ale statului sunt rezervate privind crearea  unei structuri centrale de specialitate în domeniul turismului. Considerăm oportun ca Ministerul Culturii, ca organ al administrației publice centrale de specialitate responsabil de elaborarea politicii de stat în domeniul turismului, să se implice mai activ în crearea Oficiului Național de Turism, care se va ocupa de implementarea politicilor de stat în domeniul turismului, a menționat Sergiu Manea, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

Potrivit lui Viorel Miron, președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului, Oficiul Național de Turism ar urma să fie subordonat Guvernului și să aibă în componența sa și reprezentanți ai asociațiilor de turism din țară.
 
loading ...