ATENȚIE! Reziduu de pesticid în porumbul pentru floricele

05 mai 2023
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii despre faptul că a fost depistată prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos în porumb destinat pentru producerea floricelelor, care reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor.
 
Notificarea a fost recepționată de la Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente și Furaje (RASFF) care a mai identificat și alte neconformități precum neasigurarea trasabilității și prelungirea termenului de valabilitate la reambalarea produsului.
 
Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”SADRO-URSU”, mun. Chișinău, str. Uzinelor 188. Boabele de porumb au fost preambalate în ambalaje cu cantități de 100g, 200g, 300g, 450g.
 
 
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate. Producătorul produselor recheamă de la distribuitori toate loturile de boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare.
 
 
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.
 
Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.
 
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon 0(22) 29 26 16;
Linia Verde: 0 800 800 33;
Viber: 067675544;
 
Acțiunea este în desfășurare.
 
loading ...