STAREA DE URGENȚĂ: ANSA VA EFECTUA ÎN CONTINUARE CONTROALE. Ce restricții sunt impuse până la 30 mai

02 apr 2021

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a aprobat, în ședința din 1 aprilie 2021, mai multe măsuri ce vizează activitatea agenților economici, sectorul energetic și cel al transporturilor. Astfel,  CSE a dispus instituirea unui regim special de circulație al persoanelor, în baza căruia, începând cu data de 3 aprilie 2021, se interzice în mun. Chişinău şi în mun. Bălti, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu unele excepții.
 
În aceeași ordine de idei, întreprinderilor prestatoare de servicii publice li se interzice să sisteze (prin deconectarea locurilor de consum) furnizarea serviciilor şi/sau să aplice penalități pe cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici, a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale, telefonie fixă sau apa potabilă consumată.
 
CSE a mai hotărât instituirea unui moratoriu, până la data de 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate, efectuate la fața locului, de către organele abilitate cu funcții de control. Moratoriul însă nu se aplică asupra controalelor desfășurate de către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului când este vorba de fondul forestier, spaţiile verzi, ariile naturale protejate de stat, fondul geologic şi acvatic.
 
Membrii Comisiei au decis că ANSA poate sista activitatea unităților economice pentru toată perioada stării de urgență, indiferent de tipul de proprietate şi formă de organizare juridică. Asta dacă acestea încalcă regulamentele sanitare, măsurile de sănătate publică instituite prin deciziile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.  
 
Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență, vor fi hotărâte la următoarea ședință a CSE și oficializate printr-o Dispoziție ulterioară.


Poza: Sputnik.md
Top știri

CONCEPEREA PLANULUI DE FERTILIZARE, în condiţiile în care inputurile s-au scumpit

27 oct 2021

OBIECTIV ATINS: R.Moldova a reușit să armonizeze legislația națională cu cea europeană

25 oct 2021

ZILE CALDE ȘI NOPȚI RECI: Vezi prognoza meteo pentru 25 – 31 octombrie

25 oct 2021

STARE DE URGENȚĂ ÎN R. MOLDOVA DIN CAUZA DEFICITULUI DE GAZE

22 oct 2021

VIDEO: SISTEM DE RĂDĂCINĂ PROTEJATĂ PENTRU CREȘTEREA A 10 MII DE PUIEȚI

22 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

STAREA DE URGENȚĂ: ANSA VA EFECTUA ÎN CONTINUARE CONTROALE. Ce restricții sunt impuse până la 30 mai

STAREA DE URGENȚĂ: ANSA VA EFECTUA ÎN CONTINUARE CONTROALE

Ce restricții sunt impuse până la 30 mai

STAREA DE URGENȚĂ: ANSA VA EFECTUA ÎN CONTINUARE CONTROALE. Ce restricții sunt impuse până la 30 mai

loading ...