TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

23 aug 2021
Dimineți reci cu temperaturi de până la +16 grade Celsius, urmate de zile însorite și arșiță pe alocuri pe parscursul zilei – semne clare de schimbare a anotimpului.

Sfârșitul verii se anunță a fi constant din punct de vedere al stării vremii, maximele de +30 grade Celsius se mențin pe poziții și în această săptămână, fapt ce creează condiții meteorologice favorabile pentru formarea roadei și coacerea culturilor agricole.
Per ansamblu, tabloul meteorologic va include cer predominant noros, pe alocuri însoțit de ploi cu descărcări electrice. Ziua, temperatura maximă a aerului va urca până la maxim +31 de grade Celsius, iar noaptea valorile termice vor oscila între +13 și +17 grade Celsius. Din data de 26 august se anunță zile mai răcoroase, ce prevestesc instalarea toamnei în calendar.

Se menține vreme bună, cu presiune atmosferică normală în zona de Centru a Republicii Moldova. Temperatura maximă a aerului pe parcursul zilei va atinge +31 grade Celsius, cu o scădere de 5 grade în a doua parte a săptămânii. În perioada 23 – 29 august, vom avea parte de cer noros cu ploi de scurtă durată la mijlocul săptămânii.

Populația de la nord trebuie să își pregătească umbrelele, sunt anunțate ploi însoțite de descărcări electrice pe tot parcursul săptămânii. Mai mult, temperaturile vor scădea până la +20 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vor trebui scoase din garderobe și hainele mai călduroase. Maximele zilei vor oscila între +28 și +30 grade Celsius la început de săptămână, urmate de valori cuprinse între +20 până la +23 grade Celsius de joi până duminică. Noaptea temperatura se va situa între +13 și +16 grade Celsius.

Sinopticienii prognozează pentru acest sfârșit de vară temperaturi maxime de până la +32 grade Celsius în partea de Sud a țării. Temperatura pe parcusrul zilei va varia între +27 și +32 grade Celsius în prima jumătate a săptămânii, iar de joi se va resimți o răcire a vremii,  când valorile din termometru vor scădea ziua până la +22 grade Celsius. Noaptea, valorile vor oscila între +15 și +18 grade Celsius.

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR

Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

loading ...