TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

23 aug 2021
Dimineți reci cu temperaturi de până la +16 grade Celsius, urmate de zile însorite și arșiță pe alocuri pe parscursul zilei – semne clare de schimbare a anotimpului.

Sfârșitul verii se anunță a fi constant din punct de vedere al stării vremii, maximele de +30 grade Celsius se mențin pe poziții și în această săptămână, fapt ce creează condiții meteorologice favorabile pentru formarea roadei și coacerea culturilor agricole.
Per ansamblu, tabloul meteorologic va include cer predominant noros, pe alocuri însoțit de ploi cu descărcări electrice. Ziua, temperatura maximă a aerului va urca până la maxim +31 de grade Celsius, iar noaptea valorile termice vor oscila între +13 și +17 grade Celsius. Din data de 26 august se anunță zile mai răcoroase, ce prevestesc instalarea toamnei în calendar.

Se menține vreme bună, cu presiune atmosferică normală în zona de Centru a Republicii Moldova. Temperatura maximă a aerului pe parcursul zilei va atinge +31 grade Celsius, cu o scădere de 5 grade în a doua parte a săptămânii. În perioada 23 – 29 august, vom avea parte de cer noros cu ploi de scurtă durată la mijlocul săptămânii.

Populația de la nord trebuie să își pregătească umbrelele, sunt anunțate ploi însoțite de descărcări electrice pe tot parcursul săptămânii. Mai mult, temperaturile vor scădea până la +20 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vor trebui scoase din garderobe și hainele mai călduroase. Maximele zilei vor oscila între +28 și +30 grade Celsius la început de săptămână, urmate de valori cuprinse între +20 până la +23 grade Celsius de joi până duminică. Noaptea temperatura se va situa între +13 și +16 grade Celsius.

Sinopticienii prognozează pentru acest sfârșit de vară temperaturi maxime de până la +32 grade Celsius în partea de Sud a țării. Temperatura pe parcusrul zilei va varia între +27 și +32 grade Celsius în prima jumătate a săptămânii, iar de joi se va resimți o răcire a vremii,  când valorile din termometru vor scădea ziua până la +22 grade Celsius. Noaptea, valorile vor oscila între +15 și +18 grade Celsius.

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de RDCR

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR

Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

TOAMNA VINE ÎNCET ȘI SIGUR. Petrecem vara cu cer noros și ploi cu descărcări electrice

loading ...