TRANSOIL GROUP: Chemăm autoritățile să revadă decizia de a interzice exportul de porumb

28 feb 2022

TransOil își exprimă îngrijorarea cu privire la decizia luată de  Comisia pentru Situații Excepționale de a interzice exportul de porumb din Republica Moldova, începând din 1 martie.

Potrivit unui comunicat de presă, TransOil consideră că, această decizie poate duce la probleme serioase pentru producătorii agricoli din Moldova.

„Anul a fost unul roditor și au fost colectate 3,3 mln. tone de porumb. Per an, în Republica Moldova este utilizat circa un milion tone de porumb. De asemenea, conform datelor pe care le deține holdingul, la 15.02.2022, din Moldova au fost exportate 928 mii tone de porumb. În acest moment, pe teritoriul țării se află peste un milion tone de porumb destinat pentru export. În contextul interzicerii exportului, suntem obligați să oprim achiziționarea porumbului. În consecință, mulți producători agricoli vor rămâne fără banii necesari pentru lucrările de primăvară. Conform datelor noastre, vor suferi circa 500 producători agricoli”, spune Trans-Oil.

Trans-Oil susține că a fost compătimitor cu decizia luată de a pune interdicție la exportul de grâu, însă interzicerea exportul de porumb este o decizie pripită.

„Noi înțelegem îngrijorarea autorităților Republicii Moldova și susținem măsurile aprobate urmare a situației din Ucraina. Ca holding, vom susține și în continuare deciziile autorităților, în speranța că situația din Ucraina va reveni la normal cât mai curând. În același timp, chemăm autoritățile să nu admită ca persoane interesate să se folosească de această situație în scopuri personale, acționând în detrimentul producătorilor agricoli. Totodată, să revadă decizia de a interzice exportul de porumb și să nu admită ca asemenea decizii să fie aprobate fără consultare cu cei care sunt implicați în proces”, mai spune Trans-Oil.

 

Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

TRANSOIL GROUP: Chemăm autoritățile să revadă decizia de a interzice exportul de porumb

TRANSOIL GROUP: Chemăm autoritățile să revadă decizia de a interzice exportul de porumb

TRANSOIL GROUP: Chemăm autoritățile să revadă decizia de a interzice exportul de porumb

loading ...