ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI, MAI SCUMP CU 25%

09 mai 2022
Uleiul de floarea soarelui continuă să se scumpească. Litrul de ulei vegetal a ajuns să coste 50 de lei, mai scump cu 25%. Uleiul ambalat în sticle de plastic de 955 ml costă de la 48 la 50 de lei, față de prețul anterior de 36-39 de lei. Adică s-a scumpit cu 12 lei sau cu aproximativ 25%, transmite Agromedia, cu referire la mold-street.com.

În unele magazine mici, încă mai poate fi găsit ulei la un preț de până la 40 de lei pentru un litru, dar stocurile se vor epuiza rapid.

Comercianții dau vina pe distribuitorii și producătorii uleiului vegetal care au majorat brusc prețurile. Dacă mai devreme aveam o creștere de 30-40 de bani per litru, acum avem o creștere de 10 lei și chiar mai mult. Nu credem că acest lucru este normal, a precizat un reprezentant al unui lanț de magazine.

De remarcat că în ianuarie-februarie costul uleiului vegetal a crescut cu doar 1,1%, în timp ce în martie, cu aproape 5,7%. Cu toate acestea, după o creștere a prețurilor la începutul lunii martie, ca urmare a panicii provocate de războiul din Ucraina, prețurile uleiului au rămas relativ stabile timp de aproape două luni.

Cel mai mare producător de ulei din Republica Moldova este grupul Transoil, care controlează 90% din totalul producției.

ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI, MAI SCUMP CU 25%

ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI, MAI SCUMP CU 25%

ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI, MAI SCUMP CU 25%

loading ...