UNDE NE VA DUCE TRASEUL TURISTIC INEDIT LANSAT ÎN CURÂND? Aflați imediat în știrea de mai jos

08 jul 2021

Un traseu turistic inedit va fi inaugurat în curând şi va pune în valoare obiective cultural-creştine, valori ale fondului forestier naţional şi experienţa seculară în ramura vitivinicolă moldovenească.
 
Dumitru Cojocaru, directorul Agenţiei “Moldsilva” a efectuat o vizită de lucru la Întreprinderea pentru Silvicultură “Tighina” și a discutat despre constituirea unui nou traseu touristic. Dl Cojocaru a menţionat experienţa benefică materializată prin inaugurarea “Punctului de vizualizare Talmaza” din cadrul Ocolului Silvic cu acelaşi nume, proiectul fiind susținut de societatea ecologică “Biotica” și AO Eco Contact și finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Acest obiectiv turistic este deja disponibil pentru cei care doresc să admire  frumuseţile naturii din zona ecosistemelor priacvatice “Nistrul de Jos”.
 
Traseul directorului Agenţiei “Moldsilva” a inclus și o stație la mănăstirea “Marta şi Maria”, situată în apropierea oraşului Tighina. Aceste activităţi stabilesc accentele finale pentru inaugurarea unui nou traseu turistic ce va permite  deja de săptămâna viitoare să fie vizitate obiective de interes major - Mănăstirea “Marta şi Maria”, “Punctul de vizualizare Talmaza”, inclusiv cu imaginile pitoreşti din aşa-zisa “Pădure a turcului”, cu stejari seculari şi două vinării renumite de la Purcari şi Leuntea.
 
Cojocaru a convenit cu stareţul lăcașului sfânt ca în perimetrul sectorului forestier din apropiere, sub auspiciile acestei mănăstiri, să fie deschisă o şcoală de meserii pentru copii din familii vulnerabile.
 
Inaugurarea noului traseu turistic se înscrie în strategia adoptată de Agenţia “Moldsilva” pentru cunoaşterea plaiului natal şi promovarea ecoturismului în fondul forestier naţional.

poza simbol: agromedia.md
 
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

UNDE NE VA DUCE TRASEUL TURISTIC INEDIT LANSAT ÎN CURÂND? Aflați imediat în știrea de mai jos

UNDE NE VA DUCE TRASEUL TURISTIC INEDIT LANSAT ÎN CURÂND? Aflați imediat în știrea de mai jos

UNDE NE VA DUCE TRASEUL TURISTIC INEDIT LANSAT ÎN CURÂND? Aflați imediat în știrea de mai jos

loading ...