UNFPA ȘI BAYER: PARTENERIAT PENTRU SĂNĂTATE. Acordul semnat presupune dezvoltarea unui know-how și…

23 nov 2021

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Republica Moldova (UNFPA) și compania Bayer vor colabora pentru promovarea dreptului populației la planificare familială și, implicit, la metode moderne de contracepție. De asemenea, vor fi promovate drepturile la îmbătrânire activă și sănătoasă, sănătate mintală și bunăstare, inclusiv prin dezvoltarea unor materiale informative incluzive și adaptate nevoilor diferitor grupuri de populație. Cei doi parteneri au semnat un acord de colaborare în domeniul sănătății și drepturilor sexuale și reproductive ale populației, se arată într-un comunicat de presă al UNFPA Moldova.
 
Potrivit mesajului, Bayer aderă, alături de alți parteneri din mediul economic autohton, la campaniile dezvoltate de UNFPA Moldova și partenerii săi, precum „Planifică-ți viața așa cum ți-o dorești” și „Abilitățile digitale conectează generații”. Prin semnarea acestui Acord, UNFPA Moldova și partenerul său din mediul de afaceri și-au afirmat angajamentul de a-și uni know-how-ul și resursele pentru a dezvolta activități de comunicare care să sprijine implementarea politicilor guvernamentale la nivel național în domeniile anunțate.
 
Nigina Abaszada, reprezentanta rezidentă UNFPA Moldova a menționat că acest parteneriat urmărește scopul de a extinde accesul oamenilor la informații care salvează vieți, contribuind la o sănătate mai bună pentru toți, la toate vârstele. Ea a accentuat rolul parteneriatelor în dezvoltarea socială și atingerea agendei Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, menționând că mediul de afaceri, companiile private pot îmbunătăți viața comunității în general și a fiecărei persoane în parte. Acestea dețin atât potențial financiar, cât și know-how, care poate fi aplicat cu succes în domeniul dezvoltării sociale.
 
Bayer servește celor mai importante nevoi umane: sănătate și hrană
 
Bayer va sprijini elaborarea și promovarea unor materiale informative adresate specialiștilor și populației generale privind sănătatea sexuală și reproductivă. Totodată, compania va co-participa în activități care au scopul de a susține persoanele în vârstă să-și gestioneze propriile nevoi de sănătate folosind canale și instrumente inovatoare de învățare online.
 
Compania Bayer, în persoana managerului executiv, Elena Armașu, a menționat importanța participării sectorului privat la inițiative cu impact social. „Compania Bayer servește nevoilor umane de bază: sănătate și hrană. În toate activitățile suntem ghidați de scopul nostru: știință pentru o viață mai bună. Iar contribuția noastră pentru societate include prevenirea și tratamentul bolilor, încurajarea îngrijirii de sănătate proprie, producerea unei cantități suficiente de hrană pentru toți manifestând respect față de resursele naturale ale planetei noastre”, a notat Elena Armașu.
 
Compania Bayer – unul dintre liderii mondiali în domeniul produselor contraceptive moderne, dar și în domeniul soluțiilor integrate pentru agricultură – este un partener strategic al UNFPA la nivel global, urmându-și consecvent viziunea „Sănătate pentru toți, nimeni fără hrană”.
 
Sursa: ipn.md
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

UNFPA ȘI BAYER: PARTENERIAT PENTRU SĂNĂTATE. Acordul semnat presupune dezvoltarea unui know-how și…

UNFPA ȘI BAYER: PARTENERIAT PENTRU SĂNĂTATE

Acordul semnat presupune dezvoltarea unui know-how și…

UNFPA ȘI BAYER: PARTENERIAT PENTRU SĂNĂTATE. Acordul semnat presupune dezvoltarea unui know-how și…

loading ...