VITAMINE DE LA COȘNIȚA. Cum a reușit un agricultor, ajutat de prieteni, să-și lanseze o afacere cu verdețuri și legume de sezon

30 mar 2021

Pavel Terentiev este un agricultor din satul Coșnița, raionul Dubăsari. Împreună cu familia, muncește zi și noapte la mica lui afacere, pentru a-și bucura clienții cu verdețuri și legume de sezon. Din banii câștigați la nuntă, antreprenorul a reușit să își lanseze o afacere pur ecologică. Marfa este crescută în sere și, spune Pavel, acum e momentul celor mai gustoase vitamine de primăvară.
 
Fermierul a pornit spre succes cu patru sere mici, după care și-a construit două solarii moderne, în care cultivă castraveţi, ridiche şi ceapă.

Legumicultorul povestește că toţi prietenii lui, fiind plecaţi peste hotare şi văzând că el își dorește să rămân acasă şi să creeze ceva, au decis să-l ajute. Și au contribuit fiecare cu ce au putut, asftel că Pavel și-a construit cele două sere. Bărbatul susține că secretul unei roade bogate este în îngrăşămintele naturale.

“'Creştem ridiche şi ceapă verde, fiindcă ea este rezistentă la frig, până la minus 8 grade, nu am probleme. Noi în fiecare toamnă folosim doar îngrăşăminte naturale de vaci şi mai mult niciun produs chimic”, afirmă agricultorul de la Coșnița.

Soţia legumicultorului povestește că pandemia nu le-a afectat afacerea pentru că au promovat-o pe rețelele de socializare.

“Am avut succes. Am vândut foarte repede şi mulţumesc la toţi care au fost la noi acasă, la care am livrat, care ne-au ajutat. Foarte mulţi vin, deja mulţi ştiu de noi şi de acasă vindem. 20, 30 de oameni pe zi cred că vin”, afirmă Irina Terentiev.

În total, fermierul a investit în afacere 14 mii de euro.
 

Sursa: publika.md
loading ...