ZMEURA TIMPURIE ESTE DEJA PE PIAȚĂ. Preț mare, calitate – nu prea

13 jun 2023
Sezonul zmeurei a început cu prețuri mari, dar cu pomușoare nu de cea mai bună calitate. La Piața Angro din Chișinău au apărut primele oferte de zmeură timpurie. Comercianții cer 150 de lei/kilogramul sau 40 de lei pentru o caserolă cu 250 de grame de zmeură. Este vorba de soiul Novosti  Kuzmina.

Calitatea fructelor, însă, nu este pe potriva prețului destul de mare, scrie Dmitrii Dodica, expert în cultivarea pomușoarelor, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, zmeura este „într-o stare deplorabilă, măruntă, fructe cu drupeole zdrobite”.De asemenea, s-a copt și coacăza roșie. Aceasta se vinde cu prețul de 60 de lei/kg. Coacăza neagră va apărea în vânzare peste aproximativ o săptămână.

Cât costă fructele?

Gospodinele găsesc deja la piață vișinele timpurii cu prețul de 25-35 de lei/kg. Căpșunele s-au ieftinit, un kilogram costă între 30 și 45 de lei, în funcție de mărime, soi, calitatea fructelor. Caisele se vând cu 40 de lei/kg. Pentru un kilogram de cireșe veți plăti între 35 și 45 de lei.

Cât costă legumele?

Și pentru legume oferta este una variată, au apărut pe piață mai mulți antreprenori locali cu producția proprie. Astfel, castraveți veți găsi la preț de 15-25 de lei/kg. Roșiile sunt multe și variate soiuri și costă între 30 și 50 de lei/kg. Dovleceii se vând cu 10 lei/kg, ridichea – cu 16 lei/kg, cartofii noi – 22 de lei/kg, iar păstăile verzi – 80 de lei kg.

Sursa: Facebook
loading ...