https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.77 EUR
17.65 USD
0.24 RUB
4.20 RON
0.66 UAH
PESTE UN MILION DE DOLARI PENTRU ANTREPRENORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Unde vor fi investiți

PESTE UN MILION DE DOLARI PENTRU ANTREPRENORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Unde vor fi investiți

16 jun 2021
Un milion 320 mii dolari investește Marea Britanie pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului și sporirea competitivității lor în vederea stimulării și promovării exporturilor. Asistența financiară va fi valorificată până la sfârșitul anului 2023 în cadrul proiectului “Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), care este implementat din 2019 de PNUD, cu sprijinul financiar al Suediei. Anunță AGROMEDIA cu referire la bani.md.
 
Reprezentanții PNUD, Ambasadei Suediei și Ambasadei Marii Britanii au semnat astăzi, 16 iunie, la Chișinău un memorandum de colaborare  ce prevede participarea Marii Britanii la proiectul AdTrade cu asistență financiară adițională.
 
“Proiectul dat încurajează cooperarea între actorii sectorului privat de pe cele două maluri ale râului Nistru și oferă ajutor în sporirea comerțului cu Europa – inclusiv Marea Britanie. Exporturile spre Europa din Republica Moldova – inclusiv din regiunea transnistreană a țării – cresc în mod constant. Prin familiarizarea unui număr din ce în ce mai mare de ÎMM-uri cu oportunitățile de export spre vest, acest proiect lucrează cu catalizatorul dezvoltării economice al țării”, a declarat Steven Mark Fisher, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova.
 
Până în prezent, peste 600 de companii de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de asistența proiectului AdTrade oferită cu sprijinul financiar al Suediei. Dintre acestea, 26 de companii exportatoare și-au îmbunătățit competitivitatea prin adoptarea inovațiilor tehnologice și sporirea capacităților pentru extinderea tranzacțiilor în străinătate.
 
Peste 600 companii au beneficiat deja de asistența AdTrade
 
De asemenea, cu ajutorul proiectului AdTrade au fost lansate 21 de companii micro și mici, dintre care 14 sunt conduse de femei și trei  administrate de migranți reîntorși în țară. Acestea au beneficiat de un program complex de sprijin, inclusiv de asistență financiară pentru achiziționarea echipamentelor de producere, mentorat și coaching pentru faza inițială a afacerii.
 
Cu asistența financiară a Suediei în cadrul proiectului AdTrade au fost create 70 de locuri de muncă, în special pentru persoanele din grupurile social-vulnerabile, iar peste 1 370 de locuri de muncă au fost menținute în contextul crizei economice cauzate de pandemia COVID-19.
 
În cadrul Moldova Trade Forum 2021, organizat de proiectul AdTrade cu suportul financiar al Suediei, producătorii de pe ambele maluri ale Nistrului au semnat 13 contracte de export cu partenerii din străinătate.
 
Asistența financiară oferită de Suedia și Marea Britanie în cadrul proiectului PNUD “Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade) va contribui până la finele anului 2023 la crearea mai multor locuri de muncă, în special pentru femei și persoane din grupuri social-vulnerabile, ceea ce va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
bani.md
VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara
17 sep 2021
VA FI RENOVATĂ: Fabrica de producere a peleților din Pașcani vizitată de ministrul Gherciu
17 sep 2021
STRUGURII DE LA ȚĂRĂNCUȚA AU DETERMINAT-O SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ. Istoria de succes a antreprenoarei Ana Ciobanu
17 sep 2021
ROȘII GIGANTE DE APROAPE UN KILOGRAM JUMATE! Fermierii care le cultivă au decis să renască soiul străvechi de tomate
16 sep 2021

PESTE UN MILION DE DOLARI PENTRU ANTREPRENORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Unde vor fi investiți

PESTE UN MILION DE DOLARI PENTRU ANTREPRENORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

Unde vor fi investiți

PESTE UN MILION DE DOLARI PENTRU ANTREPRENORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Unde vor fi investiți

loading ...