PREMIERA PENTRU VINURILE MOLDOVEI. Acestea vor fi promovate și peste Prut/România

31 dec 2020
 
Acum, Vinul Moldovei e și mai aproape de consumatorii din România. O vastă selecție de vinuri produsă de vinificatorii moldoveni, reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, acum e disponibilă și pe site-ul TopDrinks.ro. Astfel, pe pagina platformei online a apărut o categorie specială, dedicată vinurilor moldovenești, în care se regăsesc 115 vinuri de la 14 vinării din țara noastră.
Noua activitate face parte dintr-o amplă campanie de promovare a Vinului Moldovei pe piața e-commerce din România, fiind una din cele mai importante pieți țintă. Inițiativa va dura 3 luni și este realizată de Oficiul Național al Viei și Vinului – instituție responsabilă pentru promovarea produsului mândriei naționale, prin intermediul campaniilor și activităților implementate la nivel local și internațional.

Irina Bîstrițchi, director adjunct, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Vinul Moldovei este cel mai reprezentativ ambasadorul al țării noastre peste hotare țării și a devenit sinonim al calității în rândul consumatorilor din România. De aceea, ne-am dorit să le oferim posibilitatea cunoscătorilor și amicilor vinului din România de a cunoaște și de a se delecta cu vinurile produse în Republica Moldova. Parteneriatul cu un retailer online din România este o alegere firească pentru Oficiul Național al Viei și Vinului, având în vedere evoluția achizițiilor de produse din ultimul an. De altfel, activitatea de promovare a vinurilor moldovenești pe piața românească rămâne a fi o prioritate și în anul 2021, fiind o componentă a strategiei de comunicare pe care am adoptat-o în ultima perioadă.”
Astfel, pe TopDrinks.ro pot fi achiziționate vinurile produse de vinăriile Asconi Winery, Vinăria DAC, Kazayak Vin, Mileștii Mici, Rădăcini, Timbrus, Mircești, Chateau Vartely, Poiana Winery, Gitana, Chateau Cristi, Purcari, Fautor și Cricova.
În perioada 22 decembrie-22 martie, consumatorii de peste Prut vor putea să procure vinuri la prețuri promoționale, iar la cumpărarea unui set de 6 produse, vor primi cadou - un termometru digital pentru vin.
În primul semestru al acestui an, vinurile din Republica Moldova s-au menținut în TOP10 a țărilor exportatoare de produse vinicole de pe piața românească. În prima jumătate a anului 2020, au fost exportate 3,222 de milioane de litri, care au adus încasări de 129,8 milioane de lei moldovenești.
 

ONVV este expertul nr.1 în sectorul vitivinicol, care contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator. Printre obiectivele sale de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.
 
                                                                                         
 

 

 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

COMBINATUL DE VINURI „CRICOVA” ARE UN NOU DIRECTOR

28 jan 2022

SOIURI AUTOHTONE DE VIȚĂ DE VIE CULTIVATE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

27 jan 2022

VLADIMIR COROBCA DESPRE TĂIATULUI VIȚEI-DE-VIE ÎN CONDIȚIILE ANULUI 2022 LA DIFERITE FORME DE BUTUC

25 jan 2022

BUTOAIELE PRODUSE ÎN MOLDOVA AU AJUNS TOCMAI ÎN SPANIA! Istoria de succes a lui Igor Severin

20 jan 2022

ELIZAVETA BREAHNĂ, DIRECTOR ONVV: Avem cea mai mare densitate a podgoriilor din lume. În domeniul vitinicol activează 150 mii persoane

19 jan 2022

PREMIERA PENTRU VINURILE MOLDOVEI. Acestea vor fi promovate și peste Prut/România

PREMIERA PENTRU VINURILE MOLDOVEI

Acestea vor fi promovate și peste Prut/România

PREMIERA PENTRU VINURILE MOLDOVEI. Acestea vor fi promovate și peste Prut/România

loading ...