TRACTOARELE VALTRA: DE 70 DE ANI PE BRAZDE! Descoperă istoria de succes a unei mărci care a cucerit întreaga lume

04 feb 2021
Valtra (Valmet), producătorul finlandez de tractoare, a ajuns la onorabila vârstă de 70 de ani. Șapte decenii marcate recent de la fabricarea primului uriaș din metal – Valmet 15. Producția lor începe după cel de-al doilea război mondial, când fabricile de la Tourula şi Linnavuori, specializate în producerea de puști, tunuri şi motoare pentru avioane și-au schimbat destinația. Ele au purces la fabricarea de tractoare agricole, astfel încercând să suplinească deficitul de maşini agricole existent pe piaţă. Și în 1951, primele tractoare Valmet 15 trag prima brazdă în lumea succesului.
 

O altă epocă este înscrisă începând cu anul 1960, când Valmet se extinde și deschide o fabrică și în Brazilia, la Mogi das Cruzes, unde sunt asamblate primele cinci tractoare Valmet 360D. Decizia a fost una cât se poate de înțeleaptă, iar astăzi Valmet do Brasil este nucleul central al brandului Valtra. În 1979 se înregistrează un alt pas strategic: achiziționarea departamentului de tractoare a Volvo BM. AGCO Sisu Power este strâns legat de istoria Valtra. “Inima” tractoarele Valtra produse în Suolahti, adică motoarele, poartă numele Sisu Power.
 
Iată că o mică afacere finlandeză a devenit astăzi un brand de tractoare prezent la nivel global ca parte a trustului AGCO,  alături de Fendt, Massey Ferguson şi Challenger.

DiazTech, reprezentant exclusiv al mărcii Valtra în R. Moldova!
 
În R.Moldova, Compania DiazTech este reprezentantul exclusiv al mărcii Valtra, dealerul care a înregistrat în portofoliu şi un alt brand important al grupului AGCO – Fendt.
 
Cei 70 de ani de activitate Valtra este aniversată prin lansarea unei ediții limitate de tractoare, care vor fi disponibile și pe piața europeană și care vor păstra culoarea primului tractor Valmet, lansat în 1951 – cea roșie.  
Pentru tractoarele Valtra Seria T T174e-T254, vor fi disponibile patru variante de motorizări, de la 210 la 271 de cai putere, iar fiecare tractor va purta logo-ul de 70 de ani și va avea geamuri cu folie închisă la culoare. Vor mai fi dotate cu scaune și volan din piele cu cusături roșii, cotieră SmartTouch și jante negre.
În total, vor fi scoase în vânzare 70 de tractoare aniversare, disponibile pe piața europeană, în Marea Britanie și în Orientul Mijlociu. Pentru fiecare tractor vândut din această ediție limitată, Valtra va dona 500 de euro pentru o cauză nobilă.
 
Tractoarele Valtra sunt create pentru a îndeplini cerinţele şi a satisface nevoile individuale ale fiecărui client în parte. Orice fermier îşi poate „asambla” propriul tractor și, probabil,  cel mai important avantaj al acestor uriași din brazde e că sunt cât se poate de eficiente la capitolul costurilor de exploatare.


 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

FendtONE – TEHNOLOGIA VIITORULUI. 345 de moto ore, în nici 15 zile – performanța atinsă în gospodăria lui Alexei Chiriac

20 mai 2022

SEMĂNĂTOAREA DE ÎNALTĂ PRECIZIE FENDT MOMENTUM, TESTATĂ DE FERMIERI la Ziua Câmpului în raionul Florești

04 mai 2022

DRONELE AGRICOLE, PREZENTE ÎN UNELE FERME DIN ȚARĂ. Permit economisirea a 30% de produs fitosanitar și 95% de apă

06 apr 2022

SUBVENȚII DOAR PENTRU TEHNICA AGRICOLĂ DE MICĂ CAPACITATE. Fermierii: „Așa nu vom face niciodată agricultură modernă”

04 apr 2022

TRACTORUL VALTRA SERIA N A LUAT PREMIUL RED DOT DESIGN AWARD 2022, DISTINCȚIA SUPREMĂ ÎN MATERIE DE DESIGN

01 apr 2022

TRACTOARELE VALTRA: DE 70 DE ANI PE BRAZDE! Descoperă istoria de succes a unei mărci care a cucerit întreaga lume

TRACTOARELE VALTRA: DE 70 DE ANI PE BRAZDE! Descoperă istoria de succes a unei mărci care a cucerit întreaga lume

TRACTOARELE VALTRA: DE 70 DE ANI PE BRAZDE! Descoperă istoria de succes a unei mărci care a cucerit întreaga lume

loading ...