ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

17 mai 2022
Au încercat să ducă de nas compania în care erau angajați pentru a câștiga milioane, dar au fost prinși. Persoane angajate în cadrul unei companii exportatoare de cereale sunt suspectate că, în urma înțelegerii prealabile cu persoane neidentificate, au introdus date denaturate în programul de evidență a rulajului producției agricole, transmite Agromedia, cu referire la ipn.md.

Datele introduse în sistemul de evidență arătau că o persoană juridică, afiliată membrilor grupului, ar fi depozitat la un elevator cantități impunătoare de semințe de floarea soarelui și semințe de porumb, în valoare totală de 4 400 000 lei. Potrivit sursei citate, persoanele implicate ar fi din regiunea de Sud a țării.

Urmare a prezentării informației false despre depozitarea cerealelor, membrii grupului au determinat reprezentanții companiei care exportă cereale să încheie două contracte de vânzare-cumpărare, în urma cărora au primit avansul în sumă de 2 200 000 lei. Fiind identificată discrepanța între suma achitată și cantitatea de cereale existentă în elevator, reprezentanții companiei exportatoare au refuzat să achite restul sumei, iar membrii grupului au înaintat o acțiune civilă în vederea încasării pretinsei datorii.

Inspectoratul General al Poliției precizează că în urma perchezițiilor la domiciliile figuranților au fost ridicați 67 de mii de euro, aproape 26 de mii de dolari, peste o mie de lire, și peste 69 de mii de lei. Toate acțiunile au fost întreprinse în cadrul urmăririi penale pornite pentru escrocherie, iar persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 8 la 15 ani.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

CEREALELE CÂȘTIGĂ DIN NOU ÎN PREȚ. Și prețul rapiței a urcat. Rusia prognozează recolte record de grâu

29 jun 2022

PREȚURILE CEREALELOR SCAD DRAMATIC. Lucrurile merg și mai rău în cazul rapiței

24 jun 2022

DEBLOCAREA EXPORTULUI DE GRÂU – DISCUTATĂ LA URMĂTOAREA ȘEDINȚĂ CSE

23 jun 2022

PREȚURILE RAPIȚEI S-AU MICȘORAT SEMNIFICATIV. Motivele, AICI

22 jun 2022

CE URMEAZĂ PENTRU PREȚURILE CEREALELOR? La ce să ne așteptăm în noul sezon?

21 jun 2022

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

loading ...