ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

17 mai 2022
Au încercat să ducă de nas compania în care erau angajați pentru a câștiga milioane, dar au fost prinși. Persoane angajate în cadrul unei companii exportatoare de cereale sunt suspectate că, în urma înțelegerii prealabile cu persoane neidentificate, au introdus date denaturate în programul de evidență a rulajului producției agricole, transmite Agromedia, cu referire la ipn.md.

Datele introduse în sistemul de evidență arătau că o persoană juridică, afiliată membrilor grupului, ar fi depozitat la un elevator cantități impunătoare de semințe de floarea soarelui și semințe de porumb, în valoare totală de 4 400 000 lei. Potrivit sursei citate, persoanele implicate ar fi din regiunea de Sud a țării.

Urmare a prezentării informației false despre depozitarea cerealelor, membrii grupului au determinat reprezentanții companiei care exportă cereale să încheie două contracte de vânzare-cumpărare, în urma cărora au primit avansul în sumă de 2 200 000 lei. Fiind identificată discrepanța între suma achitată și cantitatea de cereale existentă în elevator, reprezentanții companiei exportatoare au refuzat să achite restul sumei, iar membrii grupului au înaintat o acțiune civilă în vederea încasării pretinsei datorii.

Inspectoratul General al Poliției precizează că în urma perchezițiilor la domiciliile figuranților au fost ridicați 67 de mii de euro, aproape 26 de mii de dolari, peste o mie de lire, și peste 69 de mii de lei. Toate acțiunile au fost întreprinse în cadrul urmăririi penale pornite pentru escrocherie, iar persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

ESCROCHERIE CU CEREALE ÎN VALOARE DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

loading ...