IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

20 dec 2021
Președintele Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „AGROCEREALE”, Igor Grigoriev, întors recent de la Expo Dubai 2020, a declarat pentru AGROMEDIA că anul 2021 a fost pentru Asociație și pentru el personal, unul de excepție.
 
„Am reușit o listă întreagă de realizări în conlucrare cu instituțiile statului, fie că vorbim de fosta sau actuala guvernare. Cel mai mare succes înregistrat de AGROCEREALE e că am obținut acele autorizații portuare de transport pentru Ucraina, 20 de mii la număr, proces în care am fost susținuți și de ANTA, și de Ministerul Economiei, și de autoritățile din Ucraina. În plus, am avut o deschidere din partea autorităților noastre privind fluidizarea exporturilor de cereale prin punctele de trecere a frontierei”, a menționat dl Grigoriev.
 
Tot la capitolul cele mai importante succese se înscrie și conlucrarea cu noua conducere a Căii Ferate din R. Moldova, în persoana lui Oleg Tofilat, grație căreia volumele de transportare a cerealelor prin Calea Ferată în acest an s-a dublat față de anii cei buni.
 
„Vorbind în cifre, în patru luni ale anului (iulie-octombrie) am exportat prin CF 417 mii tone de cereale, față de 215 mii în 2018 și 2029 mii tone în 2019. În noiembrie cifrele sunt aproape triple față de perioadele similare ale anilor menționați”, ne-a comunicat președintele Asociației.
 
Tot în acest an, la AGROCEREALE a aderat un membru nou. Este vorba despre compania BIOPROTECT SRL.
 
„Dar purtăm săptămânal discuții cu ceilalți traderi, exportatori, cum este Trans-Oil Group și companiile din concern, Agro Floris-Nord etc., și alți producători agricoli, inclusiv cu Asociația Producătorilor de Cereale, al cărei președinte este antreprenorul Nicanor Buzovoi.
 
Pentru 2022, vom continua dialogul cu instituțiile statului. Îmi doresc mult ca discuțiile cu comisia de profil din Parlament, condusă de dl Vladimir Bolea, dar și MAIA împreună cu secretarii de stat, să fie mai deschise și mai largi. Și participarea la mai multe forumuri internaționale din domeniul cerealier și primul la care vrem să ajungem va fi cel din Odesa, la 23 februarie 2022, un forum regional, unde vor fi prezenți și jucători din Europa”
, a subliniat Igor Grigoriev.
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

SCADE PREȚUL GRÂULUI? Datele noului raport USDA și situația pe piața mondială

18 jan 2022

STAREA CULTURILOR AGRICOLE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ: Ce spun fermierii din diferite regiuni ale țării

17 jan 2022

TEREOS AR PUTEA IEȘI DE PE PIAȚA ROMÂNIEI: Motivul prezentat de compania care este al doilea mare producător de zahăr din lume

14 jan 2022

FERMIERII DIN CRIULENI: 850 ha de porumb au rămas în câmp. Recoltatul în plină iarnă continuă

04 jan 2022

SE SCUMPESC ÎNGRĂȘĂMINTELE, CREȘTE ȘI PREȚUL LA PRODUCȚIA AGRICOLĂ. De ce? Vezi argumentele

03 jan 2022

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

loading ...