IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

20 dec 2021
Președintele Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „AGROCEREALE”, Igor Grigoriev, întors recent de la Expo Dubai 2020, a declarat pentru AGROMEDIA că anul 2021 a fost pentru Asociație și pentru el personal, unul de excepție.
 
„Am reușit o listă întreagă de realizări în conlucrare cu instituțiile statului, fie că vorbim de fosta sau actuala guvernare. Cel mai mare succes înregistrat de AGROCEREALE e că am obținut acele autorizații portuare de transport pentru Ucraina, 20 de mii la număr, proces în care am fost susținuți și de ANTA, și de Ministerul Economiei, și de autoritățile din Ucraina. În plus, am avut o deschidere din partea autorităților noastre privind fluidizarea exporturilor de cereale prin punctele de trecere a frontierei”, a menționat dl Grigoriev.
 
Tot la capitolul cele mai importante succese se înscrie și conlucrarea cu noua conducere a Căii Ferate din R. Moldova, în persoana lui Oleg Tofilat, grație căreia volumele de transportare a cerealelor prin Calea Ferată în acest an s-a dublat față de anii cei buni.
 
„Vorbind în cifre, în patru luni ale anului (iulie-octombrie) am exportat prin CF 417 mii tone de cereale, față de 215 mii în 2018 și 2029 mii tone în 2019. În noiembrie cifrele sunt aproape triple față de perioadele similare ale anilor menționați”, ne-a comunicat președintele Asociației.
 
Tot în acest an, la AGROCEREALE a aderat un membru nou. Este vorba despre compania BIOPROTECT SRL.
 
„Dar purtăm săptămânal discuții cu ceilalți traderi, exportatori, cum este Trans-Oil Group și companiile din concern, Agro Floris-Nord etc., și alți producători agricoli, inclusiv cu Asociația Producătorilor de Cereale, al cărei președinte este antreprenorul Nicanor Buzovoi.
 
Pentru 2022, vom continua dialogul cu instituțiile statului. Îmi doresc mult ca discuțiile cu comisia de profil din Parlament, condusă de dl Vladimir Bolea, dar și MAIA împreună cu secretarii de stat, să fie mai deschise și mai largi. Și participarea la mai multe forumuri internaționale din domeniul cerealier și primul la care vrem să ajungem va fi cel din Odesa, la 23 februarie 2022, un forum regional, unde vor fi prezenți și jucători din Europa”
, a subliniat Igor Grigoriev.
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CEREALELE CÂȘTIGĂ DIN NOU ÎN PREȚ. Și prețul rapiței a urcat. Rusia prognozează recolte record de grâu

29 jun 2022

PREȚURILE CEREALELOR SCAD DRAMATIC. Lucrurile merg și mai rău în cazul rapiței

24 jun 2022

DEBLOCAREA EXPORTULUI DE GRÂU – DISCUTATĂ LA URMĂTOAREA ȘEDINȚĂ CSE

23 jun 2022

PREȚURILE RAPIȚEI S-AU MICȘORAT SEMNIFICATIV. Motivele, AICI

22 jun 2022

CE URMEAZĂ PENTRU PREȚURILE CEREALELOR? La ce să ne așteptăm în noul sezon?

21 jun 2022

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

IGOR GRIGORIEV: Pentru AGROCEREALE anul 2021 a fost unul excepțional! Cele mai importante realizări ale Asociației

loading ...