AU APĂRUT PRIMELE CĂPȘUNI MOLDOVENEȘTI. CÂT COSTĂ, AFLAȚI AICI

19 apr 2022
La sfârșitul săptămânii trecute, la piața angro din Capitală au apărut în vânzare primele căpșuni moldovenești, crescute în serele încălzite. Fructele se vând și în grupurile de pe rețelele sociale. Prețul este exact cel prezis în urmă cu o lună de reprezentanții Asociației „Pomușoarele Moldovei” - 100-120 lei/kg, iar pentru o comandă mai mare de  3 kg, cumpărătorii pot beneficia și de livrare gratuită, transmite AGOMEDIA, cu referire la EAST-FRUIT.com.

Apariția acestui produs în săptămâna dinaintea sărbătorilor Pascale este un semn bun, întrucât la jumătatea lunii martie conducerea asociației și-a exprimat îndoiala că căpșunile moldovenești cultivate în sere de diferite tipuri și pe câmpurile acoperite cu agril vor reuși să se coacă până la sfârșitul lunii aprilie . Într-adevăr, mulți agricultori care cultivă pomușoare susțin că în a doua jumătate a lunii aprilie, căpșunile, chiar și în plantațiile adăpostite, sunt încă foarte departe de maturitatea comercială. 

În acest an, probabil că le va fi greu fermierilor să vândă chiar și o cantitate mică de căpșuni la prețul declarat. Acesta este de două ori mai mare decât prețul căpșunilor importate, turcești și grecești. În aprilie, prețul la kilogram pentru căpșunile importate a scăzut de la 80 lei/kg, la 50 lei/kg, în mai puțin de trei săptămâni. În piețele cu amănuntul din Chișinău, se vinde cu 55-65 lei/kg, în supermarketuri acestea costă până la 70 lei/kg.

Ofertele de vânzare a primelor căpșuni moldovenești pe rețelele de socializare au strâns sute de comentarii, majoritatea negative. Cea mai mare parte a comentatorilor au considerat că, chiar și pentru „gustul unic” al fructelor de sere locale, nu ar plăti de două ori mai mult decât pentru căpșunile importate „cu gust de castraveți sau sfeclă”.
 

AU APĂRUT PRIMELE CĂPȘUNI MOLDOVENEȘTI. CÂT COSTĂ, AFLAȚI AICI

AU APĂRUT PRIMELE CĂPȘUNI MOLDOVENEȘTI

CÂT COSTĂ, AFLAȚI AICI

AU APĂRUT PRIMELE CĂPȘUNI MOLDOVENEȘTI. CÂT COSTĂ, AFLAȚI AICI

loading ...