ELEVII AR PUTEA SĂ AIBĂ PARTE DE FRUCTE PROASPETE. Primarul capitalei invită fermierii la o masă rotundă. Ce vor discuta

22 sep 2021
Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 23 septembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Ședințe a CMC va avea loc o reuniune comună a responsabililor municipali și a fermierilor (producători autohtoni). Ședința va avea loc în contextul inițiativei lui Ceban de a asigura elevii de la școlile din municipiul Chișinău cu mere proaspete și, respectiv, de a susține producătorii autohtoni de fructe, care nu au unde să-și comercializeze marfa, transmite AGROMEDIA cu referire la Realitatea.md.
 
„Ședința are scopul de a discuta cu agenții economici condițiile de contractare pentru aprovizionarea cu mere proaspete a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chișinău, clasele I – XII. Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău examinează posibilitatea acordării în anul școlar curent 2021-2022, a merelor proaspete elevilor claselor I-XII, gratuit, în lunile septembrie-octombrie. Producția ce urmează a fi achiziționată trebuie să corespundă rigorilor impuse de cadrul legal. Merele trebuie să fie întregi, curate, sănătoase, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără miros sau gust străin, cu greutatea de 150 grame, însoțite de acte ce confirmă calitatea produselor”, anunță municipalitatea.
 
Ședința va avea loc cu prezență fizică și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19, mai anunță responsabilii.
 
Amintim că în spațiul public au apărut imagini video în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere. Acest caz l-a sensibilizat pe edilul Capitalei, Ion Ceban care a dispus specialiștilor din domeniul educației să intervină și să invite la discuții agricultorii care se confruntă cu asemenea probleme.
 
Ceban a declarat că municipalitatea va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii, iar merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe. Mai mult, edilul spune că la necesitate, merele pot fi distribuite și instituțiilor medicale din Chișinău.
 
Ulterior, responsabilii de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au declarat că agricultorul nu a aruncat merele, ci le-a scos la capăt de livadă pentru a fi preluate la o fabrică.
 
Sursa: realitatea.md

ELEVII AR PUTEA SĂ AIBĂ PARTE DE FRUCTE PROASPETE. Primarul capitalei invită fermierii la o masă rotundă. Ce vor discuta

ELEVII AR PUTEA SĂ AIBĂ PARTE DE FRUCTE PROASPETE

Primarul capitalei invită fermierii la o masă rotundă

Ce vor discuta

ELEVII AR PUTEA SĂ AIBĂ PARTE DE FRUCTE PROASPETE. Primarul capitalei invită fermierii la o masă rotundă. Ce vor discuta

loading ...