MERE CU MARCA: „MOLDOVA – UN GUST DEOSEBIT”, PE RAFTURI ÎN SUEDIA

23 mai 2023
Piața care „ieri” era doar o destinație spre care ținteam, „astăzi” devine accesibilă datorită calității fructelor și perseverenței membrilor noștri, scrie Moldova Fruct.

Asociația producătorilor de fructe informează despre exportatorul și membrul Asociației, domnul Bâtlan Ștefan, care a livrat recent, în Suedia, un camion de 20 de tone de mere Granny Smith, procurate de la producători, și ei membri Moldova Fruct.

Parteneriatul comercial cu importatorul suedez a fost stabilit în cadrul expoziției Freskon de la Salonic, Grecia, participarea în cadrul căreia a fost posibilă datorită Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală), Western NIS Enterprise Fund și Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency.Din cerințe mai specifice, au fost solicitate lăzi de 13 kg cu alveole și a fost nevoie de certificări GLOBALG.A.P. și GRASP, își împărtășește experiența domnul Bitlan.

Merele cu sticker-e „Moldova - taste makes the difference” (Moldova – un gust deosebit) vor fi comercializate în rețelele de magazine și la piețele locale din Suedia.

Cine este în Suedia poate să se delecteze cu o calitate superioară a merelor produse cu drag și să susțină producătorul autohton, de acasă, îi îndeamnă pe conaționali exportatorul.
loading ...