SOLUȚII ȘI TEHNOLOGII INOVATOARE, ÎN CONTEXTUL SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

27 jun 2024
Impactul secetei asupra agriculturii este din ce în ce mai evident și necesită soluții durabile pentru a crește productivitatea culturilor. Corteva Agriscience, o companie internațională de cercetare și dezvoltare în sectorul agricol, oferă o gamă de produse inovatoare menite să sprijine fermierii în misiunea lor.
 
Un aspect crucial al creșterii productivității este fixarea azotului din atmosferă, iar Utrisha™ N, un produs biologic inovator din portofoliul Corteva, asigură o sursă continuă de azot, sporind producția și minimizând pierderile prin levigare sau denitrificare. Funcționând ca o sursă biologică de azot fără emisii de CO2, acest produs permite o aplicare flexibilă și adaptabilă în diferite stadii de creștere, eliminând riscul fitotoxicității.
 
Exploatarea proceselor naturale ale plantelor folosind îngrășăminte lichide organice, cum ar fi SugarMover Zn, permite fermierilor să îmbunătățească calitatea solului și să crească nivelurile de carbohidrați în culturile horticole. Acest produs ajută plantele să absoarbă și să utilizeze mai bine nutrienții esențiali, asigurând recolte și producții superioare prin valorificarea proceselor biologice.
 
În condiții de secetă, alegerea hibrizilor de porumb și floarea-soarelui rezistenți la condiții extreme este esențială. De exemplu, hibrizii Pioneer® P64LE162 și Pioneer® P64LE99 sunt ideali pentru utilizarea rezervelor de apă din sol și obținerea unor recolte remarcabile chiar și în condiții de temperaturi extreme. De asemenea, hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® din portofoliul Corteva oferă o rezistență sporită la secetă și rezultate constante. Aceste soluții genetice permit fermierilor să asigure producții stabile și să contribuie la securitatea alimentară globală, chiar și în fața schimbărilor climatice.
 
Noile Tehnici Genomice (NGTs) reprezintă un instrument suplimentar pentru fermieri, permițând cultivarea plantelor mai rezistente la boli, dăunători și secetă. Această tehnologie oferă o precizie și un potențial fără precedent, utilizând ADN-ul propriu al plantei pentru a induce variabilitatea fără includerea „genelor străine", ca în cazul organismelor modificate genetic (OMG). Corteva recunoaște importanța facilitării inovației pentru fermieri prin reglementări clare, pragmatice și aliniate la nivel global pentru a sprijini implementarea cercetării și dezvoltării NGT-urilor ca un instrument de ameliorare la plante. UE poate debloca potențialul transformator al NGT-urilor, promovând un sistem agroalimentar mai stabil și sustenabil, în beneficiul fermierilor și consumatorilor deopotrivă.
 
Un alt exemplu este și insecticidul Closer™ având la bază Isoclast™ activ din portofoliul Corteva, un produs pentru protecția plantelor esențial în menținerea sănătății culturilor în sere și solarii. Acest insecticid acționează rapid asupra dăunătorilor prin contact și ingestie, reducând daunele asupra plantelor și limitând transmiterea virusurilor de către afide. Cu mobilitate sistemică și translaminară, Closer™ asigură un control eficient al afidelor. Această soluție nu doar protejează culturile, ci contribuie la creșterea productivității în ferme în mod sustenabil, fiind un aspect esențial pentru hrănirea unei populații în creștere.
 
Prin aceste soluții integrate, Corteva Agriscience își demonstrează angajamentul de a sprijini fermierii în eforturile lor de a contribui la producția alimentară sustenabilă și eficientă, abordând provocările generate de creșterea populației și schimbările climatice.
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro  
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
 
Autor: Jean Ionescu, Country Leader, România și Republica Moldova la Corteva Agriscience
 
 
loading ...