BAYER: Soluții moderne în producerea fructelor pentru piețele de export

08 dec 2023
Moldova devine un exportator important pentru piața UE și cea mondială. Cantitățile de fructe moldovenești care au ajuns anul acesta pe piața europeană și nu doar sunt de 2 și chiar de 3 ori mai mari decât anii anteriori. În acest moment, calitatea fructelor este prioritatea numărul 1 pentru producători. Bayer este alături de fermierii din R. Moldova pentru a le oferi soluțiile necesare pentru producerea fructelor. Compania este prezentă și la Conferința Națională „Business-ul Fructelor”, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău și a adunat împreună producători, exportatori și specialiști naționali și internaționali în producerea fructelor.
 

Igor Copacinschi, directorul Departamentului Bayer CropScience Republica Moldova:

Suntem alături de fermieri și de această dată, fiind parteneri ai Conferinței „Business-ul Fructelor”, așa cum am fost și în vară la „Ziua fructelor”. Fermierii cunosc eficiența produselor inovative Bayer și le utilizează în plantațiile moderne: capcanele Decis Trap, Luna Care, Luna Sensation. Avem soluții inovative pentru fermierii care fac agricultură modernă.

Fidelitatea fermierilor este cea mai bună confirmare a eficienței produselor. Producătorii de fructe din țara noastră aleg pentru schema de protecție soluțiile Bayer și reușesc să obțină produse de calitate înaltă.


 
Viorel Orlovschi, administrator „VIORIX-AGRO”:

Continuăm să modernizăm livezile noastre. Anul acesta, defrișăm 20 de hectare de livadă: prun și măr și planificăm să replantăm aceeași suprafață dar soiuri moderne în sistem intensiv. În procesul de producere, utilizăm produsele Bayer de mulți ani deja. Au un portofoliu vast, iar noi lucrăm cu toate produsele lor pentru pomicultură: insecticide, fungicide, acaricide. Sunt produse foarte bune, cu rezultat major. De la an la an, calitatea lor rămâne aceeași.
 


Pop Sergiu, Grower marketing manager, culturi horticole Bayer CropScience, Ro & Md:

Compania Bayer are o experiență de 15 ani în R. Moldova și o istorie veche la nivel mondial cu produse inovative, care vin în sprijinul fermierilor. Suntem mereu prezenți la evenimente și întâlnirile cu agricultorii pentru a vedea exact care sunt problemele lor și a veni cu soluții țintite. În primul rând, se va identifica problema fermierului, ulterior, se va oferi soluția optimă pentru bolile și dăunătorii din plantațiile pomicole.
 
Anul 2023 a început cu provocări, condiții climatice dificile ce au pus în situații extreme unii fermieri. Bayer a fost alături de fermieri cu produse ce asigură stimularea sistemului de apărare al plantei pomilor fructiferi. Fosetilul de aluminiu din componența produselor stimulează partea de imunitate a plantelor și le ajută să depășească starea de stres.
 
Strategia noastră de ani buni deja se îndreaptă spre produse cât mai prietenoase cu mediul înconjurător, cu entomofauna utilă. Aici vorbim despre insecticidele Sivanto și Movento.
 
Sivanto Prime este un insecticid ce se poate aplica chiar în perioada de înflorire. Este un avantaj major deoarece, exact în această perioadă, apar dăunătorii care înțeapă și sug sucul celular și agricultorii scapă de sub control atacul acestora. Vorbim aici, în special, despre afide și puricele melifer.

Movento este un insecticid cu sistemicitate totală. Permite combaterea insectelor localizate în cele mai diverse locuri pe plantă, inclusiv pe rădăcini, lăstari și frunzele noi, apărute după aplicare.
 
Produsele Bayer urmăresc să ofere fermierilor siguranța că vor combate bolile și dăunătorii ce le fac probleme. Venim și cu partea de produse biologice. Aici îl amintesc pe Serenade ASO.

Serenade ASO este un fungicid bactericid biologic, obținut din Bacillus subtilis, o tulpină specială cu ST 713. Avantajul lui: conține atât metaboliții bacillusului, cât și microorganisme inactivate, care se vor asigura în momentul aplicării și vor asigura o protecție în plus. De asemenea, Serenade ASO poate fi combinat și cu produsele convenționale: fungicide sau produse pe bază de cupru.

În strategia noastră pentru combaterea bolilor și dăunătorilor punem accent major pe ceea ce înseamnă reziduuri cât mai puține. Astfel, produsele Bayer pot fi integrate în schemele de tratament și se pot aplica în perioade apropiate de momentul recoltări. Aici menționăm și produsele biologice, și cele convenționale, dar recomandăm neapărat să respectați doza și timpul de pauză. Inovație, sustenabilitate și siguranță, acesta este focusul nostru atât pentru fermierii din R. Moldova, cât și pentru cei din întreaga lume.
 
Bayer este aliatul fermierilor în identificarea soluţiilor complexe pentru toate problemele din câmp. Toate produsele create de Bayer sunt aduse pe piață numai după o lungă cale de cercetare.
 
Pentru mai multe detalii despre produsele Bayer, contactați reprezentanții regionali:
  • Eugen Fetescu – Nord 068688476
  • Radu Raducan – Sud 069720006
  • Valentina Furdui – Centru-Nord 060762999
loading ...