BAYER : Produse biologice pentru combaterea dăunătorilor din pomicultură

10 jul 2023
Una din principalele sarcini Bayer este să ofere consumatorului final fructe sigure și de calitate. Astfel, compania acordă atenție maximă dezvoltării produselor de protecție inovatoare, care să permită creşterea productivității, dar, în același timp, şi obţinerea securității alimentare. Lider mondial în inovație, compania are în portofoliu o gamă diversă de produse de uz fitosanitar destinate horticulturii.

Igor Copacinschi, directorul Departamentului Bayer CropScience Republica Moldova:
Suntem alături de producătorii de fructe cu cel mai mare spectru de produse de protecție, atât fungicide, cât și insecticide. Începând cu anul 2022, Bayer are în portofoliu și 2 produse BIO: Decis® Trap și Serenade® ASO.

Sunt utilizate deja pe larg de către producători: Decis Trap pentru combaterea dăunătorului: musca cireșului, iar Serenade® ASO este un fungicid biologic foarte eficient, omologat la un spectru larg de culturi. De asemenea, pomicultorii cunosc din propria experiență produsele Luna Sensation 500 SC, Luna® Care 71,6 WG, Flint Star SC 520, Movento 100 SC, Sivanto Prime 200 SL, etc, care ani la r
ând si-au demonstrat eficacitatea.Decis® Trap este o capcană gata de utilizare, concepută pentru atragerea și combaterea muștei cireșelor (Rhagoletis cerasi) în livezile de cireș si vișin. O soluție BIO, care vine în ajutorul producătorilor ce tind să obțină fructe fără reziduuri.

Produsul are efect de șoc și o durată de acțiune variabilă în funcţie de condiţiile locale (până la 150 zile). Principiul după care funcționează Decis Trap este acela de a atrage și combate cât mai multe muște adulte (femele și mascule) cu scopul reducerii numărului de larve sub pragul economic de dăunare, în perioada în care cultura prezintă susceptibilitate ridicată.

Serenade® ASO este un fungicid și bactericid biologic cu spectru larg de utilizare, pentru combaterea bolilor la următoarele culturi: măr, cais, cireș, piersic, căpșun, castraveți și tomate.

Odată aplicat, produsul previne îmbolnăvirea plantelor prin crearea unei zone de protecție pe frunze și prevenirea fixării și penetrării patogenilor. În plus, asigură stoparea infecției și extinderea bolii.


 
Igor Copacinschi, directorul Departamentului Bayer CropScience Republica Moldova:
Nicolae Pascal, producătorul cu una din cele mai performante livezi de cireș de la noi, este printre pionierii care a testat capcanele Decis Trap. Exportând fructele pe piețele UE, cerințele în privința fructelor fără reziduuri sunt foarte exigente. Aplicând capcanele Decis Trap, care s-au dovedit a fi foarte efective, fermierul a evitat tratamentele cu insecticide în perioada de coacere a cireșelor. Astfel, a rezolvat una din cele mai mari probleme la cireș.

Suntem în permanentă conlucrare cu producătorii de fructe pentru a înțelege care sunt problemele cu care se confruntă și cum le putem fi alături ca parteneri de încredere în obținerea recoltelor bogate.

Bayer este aliatul fermierilor în identificarea soluţiilor complexe pentru toate problemele din câmp. Toate produsele create de Bayer sunt aduse pe piață numai după o lungă cale de cercetare.

Pentru mai multe detalii despre produsele Bayer, contactați reprezentanții regionali:
Eugen Fetescu – Nord 068688476
Radu Raducan – Sud 069720006
loading ...