EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

04 nov 2021
Fermierii din Republica Moldova au un NOU aliat în lupta cu insectele dăunătoare din culturile de pomi fructiferi și viță de vie. Este vorba de noul insecticid EXIREL® de la FMC.
Insecticidul EXIREL® conține substanța activă cyantraniliprol (cyazypyr®), a doua substanță activă din clasa chimică antranilamide (grupa IRAC 28) din portofoliul FMC și prima diamidă din piață cu un spectru larg de acțiune asupra speciilor de insecte care înțeapă, sug și defoliază. Modul de acțiune a substanței active este deja cunoscută fermierilor, în portofoliul FMC existând si alt insectic pe bază de cyantraniliprol – Benevia®, pentru culturile legumicole.

Insecticidul EXIREL® se aplică foliar, acționează sistemic și translaminar în plantă și asigură o combatere eficientă a celor mai importanti dăunători din culturile de pomi fructiferi și viță de vie: lepidoptere, diptere, cicade și unele specii de coleoptere. Insecticidul EXIREL® este un partener ideal în programele de combatere integrată a dăunătorilor, dar este și soluția ideală pentru combaterea dăunătorilor rezistenți la alte grupe de insecticide.

Sub efectul substanței active, insectele nu se mai hrănesc și intră într-o stare de paralizie, iar după o scurtă perioadă de timp acestea mor, asigurându-se în acest fel o protecţie foarte bună a culturilor tratate.


 Adult de Cydia pomonella (viermele merelor)                 

Insecticidul EXIREL® are acţiune ovicidă, ovi-larvicidă şi asupra adulților, controlând astfel dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare. Dăunători problemă precum Cydia pomonella (viermele merelor), Drosophila suzukii (musculiţa cu aripi pătate), Lobesia botrana (molia verde a strugurilor) sau Cydia funebrana (viermele prunelor) sunt controlați rapid și eficient cu insecticidul EXIREL®, oferind astfel fermierilor posibilitatea de a obține producții mai mari și de calitate.

Martor netratat                                                        Lot tratat cu insecticidul Exirel® 


EXIREL® este selectiv față de artropodele benefice și insectele polenizatoare, ajută la conservarea paraziților și prădătorilor naturali și protejează entomofauna utilă, asigurând astfel un dublu control, atât chimic cât și biologic, asupra populațiilor de dăunători.
În Moldova, insecticidul  EXIREL® este omologat pentru culturile de:
  • măr, păr, gutui
  • prun
  • cireș, vișin
  • viță de vie
iar dozele de aplicare sunt cuprinse între 0.5-1 l/ha, în funcție de gradul de atac și volumul de soluție.
Cu insecticidul  EXIREL® de la FMC puteți obține fructe sănătoase, sigure și de calitate!
 
Pentru mai multe detalii despre insecticidul EXIREL®, accesati site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
 
FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate.
 

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

loading ...