A FOST INVENTAT PRIMUL TRACTOR DIN LUME CE SE ALIMENTEAZĂ CU GUNOI DE GRAJD. Acesta este pus în funcțiune într-o fermă de 100 de vaci

10 jan 2023
O companie britanică a dezvoltat primul tractor din lume care este alimentat complet cu bălegar de vacă. Se spune că vehiculul T7 alimentat cu gaz metan lichid este primul de acest gen și ar putea marca un punct de cotitură în furnizarea eficientă de energie în fermele din Marea Britanie, transmite AGROMEDIA, cu referire la DailyMail.

Tractorul inovator de 270 CP funcționează cu combustibilul captat din gunoiul de grajd și se spune că se potrivește cu performanța versiunilor standard cu motor diesel, dar noul tractor ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice.Colectează produse secundare de deșeuri dintr-o turmă în unități de depozitare a biometanului din fermă. Gazul metan fugitiv este tratat, comprimat și transformat în combustibil cu emisii reduse.

Un rezervor criogenic montat pe tractor menține metanul în formă lichidă la -162 de grade, oferind vehiculului la fel de multă putere ca la o motorizare diesel, dar cu economii semnificative la emisii semnificativă a emisiilor.
În Marea Britanie, tractorul a fost pus în funcțiune într-o fermă de 100 de vaci care deține o unitate de depozitare a biometanului.

Tractorul inovator a fost dezvoltat de o companie din Cornish Bennamann, care cercetează și dezvoltă producția de biometan de peste un deceniu. Pentru început, un utilaj pilot a fost pus în funcțiune într-o fermă din Cornwall, iar primele calcule au arătat o reducere anuală a emisiilor de carbon de la 2.500 de tone la 500 de tone.

Tractorul T7 alimentat cu metan lichid este o adevărată premieră mondială și încă un pas spre decarbonizarea industriei agricole globale și spre realizarea unei economii circulare. De asemenea, metanul are o putere de încălzire a atmosferei de peste 80 de ori mai mare decât cea a dioxidului de carbon pe o perioadă de 20 de ani, așa că, prin eliminarea acestuia și utilizarea lui în scopuri bune, contribuim la combaterea rapidă a încălzirii globale. Am demonstrat că valorificarea potențialului biometanului poate face ca fermele să devină independente din punct de vedere energetic și neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, a afirmat Chris Mann, cofondatorul Bennamann.
 

 
loading ...