JOHN DEERE A PREZENTAT O NOUĂ TEHNOLOGIE DE SEMĂNAT CE REDUCE CANTITATEA DE ÎNGRĂȘĂMÂNT CU 60%

11 jan 2023
La CES 2023 din Las Vegas, John Deere a prezentat noua sa tehnologie de semănat: ExactShot. CES 2023 se desfășoară în Las Vegas și este considerat cel mai important târg din lume de tehnologie unde producătorii de mașini agricole își expun inovațiile.

Potrivit companiei, ExactShot permite fermierilor să reducă cantitatea de îngrășământ necesară în timpul semănatului cu mai mult de 60%. Tehnologia folosește senzori și robotică pentru a plasa îngrășământul cu precizie pe semințe pe măsură ce acestea sunt plantate în sol, mai degrabă decât să aplice un flux continuu de îngrășământ pe întregul rând de semințe.

ExactShot folosește un senzor pentru a înregistra când fiecare sămânță este în curs de a intra în sol. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, un robot va pulveriza doar cantitatea de îngrășământ necesară, aproximativ 0,2 ML, direct pe sămânță în momentul exact în care aceasta intră în pământ.

În întreaga recoltă de porumb din SUA, ExactShot ar putea economisi peste 93 de milioane de galoane de îngrășământ anual și ar putea împiedica îngrășământul irosit să încurajeze creșterea buruienilor sau să crească riscul de a curge de pe câmp într-o cale navigabilă.

În timpul discursului principal al John Deere CES 2023, Jahmy Hindman, CTO la John Deere a declarant:

ExactShot va ajuta fermierii să fie sustenabili din punct de vedere economic și ecologic, deoarece lucrează neobosit pentru a crește alimentele, combustibilul și fibrele pe care ne bazăm cu toții. Având în vedere că populația globală va crește de la 8 miliarde la aproape 10 miliarde până în 2050, fermierii trebuie să crească producția cu 60% până la 70% pe terenurile arabile de astăzi.
 
 
loading ...