VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

30 jun 2021

Elevii anului I de la Colegiul Agrag Industrial din Ungheni au avut ocazia să ia cunoștință de cea mai performantă tehnică agricolă de la noi. Ei au efectuat o vizită de studiu la Compania DiazTech, considerată de antreprenori drept numărul 1 la capitolul tehnică agricolă. Mașinile ultramoderne au impresionat viitorii agricultori și mecanici, ei afirmând că este pentru prima data când au văzut astfel de combine și tractoare.
 
Colegiul are un patrimoniu extins, care include unități de învățământ, laboratoare, unități de producție, diverse ateliere și depozite. Instituția dispune de 65 ha de de teren agricol, 35 unități de transport și pregătește specialiști în mecanică agricolă, agronomie, merceologie, contabilitate, marketing și TPOV.
 
ION OBOROC, director Colegiul Agroindustrial Ungheni : “Vizita la Compania DiazTech le oferă elevilor posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele și să-și formeze abilități în agricultură. Astfel, vor fi pregătiți să investească bani și să lanseze propria afacere pentru a rămâne în R. Moldova. Am ferma convingere că în viitorul apropiat specialitățile în agricultură vor fi cele mai solicitate.”
 
ȘTEFAN NEDELCU, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Pe viitor mă văd operator la un tractor foarte mare și performant, pe care nu oricine îl poate dirija. În primul rând, se câștigă bani foarte mulți, iar în al doilea – îmi place agricultura. M-au impresionat foarte mult combinele. Prima data am văzut combine atât de mari, am aflat lucruri noi.”
 
ION URSU, elev, anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Această vizită este o experiență foarte bună, pentru că nu în fiecare zi ai norocul să vezi astfel de utilaje performante.”
 
VICTOR TAȘCI, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Cel mai mult m-au impresionat tractoarele dirijate prin GPS, pe care le programezi și ele execută comenzile. Dar și combinele.”
 
Specialiștii de la DiazTech le-au prezentat și explicat detaliat cum funcționează fiecare utilaj agricol, menționând că ei sunt cei care vor regla activitatea motoarelor destinate pentru o afacere performată în domeniul agricol.
 
GALINA MUȘCHEI, profesor Colegiul Agroindustrial Ungheni: “Am decis să alegem pentru vizita de studiu Compania DiazTech pentru că ține pasul cu tehnica modernă care este și poate fi un îndemn și un imbold pentru viitorii agricultori sau operatori în cadrul prelucrării terenurilor. Ei pot să vadă că se poate de făcut agricutură modernă și de calitate și la noi, în Republica Moldova. ”
 
Vizita la DiazTech a fost posibilă grație proiectului DeVram implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Centrul Educațional ProDidactica și Donau Soia.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

FendtONE – TEHNOLOGIA VIITORULUI. 345 de moto ore, în nici 15 zile – performanța atinsă în gospodăria lui Alexei Chiriac

20 mai 2022

SEMĂNĂTOAREA DE ÎNALTĂ PRECIZIE FENDT MOMENTUM, TESTATĂ DE FERMIERI la Ziua Câmpului în raionul Florești

04 mai 2022

DRONELE AGRICOLE, PREZENTE ÎN UNELE FERME DIN ȚARĂ. Permit economisirea a 30% de produs fitosanitar și 95% de apă

06 apr 2022

SUBVENȚII DOAR PENTRU TEHNICA AGRICOLĂ DE MICĂ CAPACITATE. Fermierii: „Așa nu vom face niciodată agricultură modernă”

04 apr 2022

TRACTORUL VALTRA SERIA N A LUAT PREMIUL RED DOT DESIGN AWARD 2022, DISTINCȚIA SUPREMĂ ÎN MATERIE DE DESIGN

01 apr 2022

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH

Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

loading ...