VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

30 jun 2021

Elevii anului I de la Colegiul Agrag Industrial din Ungheni au avut ocazia să ia cunoștință de cea mai performantă tehnică agricolă de la noi. Ei au efectuat o vizită de studiu la Compania DiazTech, considerată de antreprenori drept numărul 1 la capitolul tehnică agricolă. Mașinile ultramoderne au impresionat viitorii agricultori și mecanici, ei afirmând că este pentru prima data când au văzut astfel de combine și tractoare.
 
Colegiul are un patrimoniu extins, care include unități de învățământ, laboratoare, unități de producție, diverse ateliere și depozite. Instituția dispune de 65 ha de de teren agricol, 35 unități de transport și pregătește specialiști în mecanică agricolă, agronomie, merceologie, contabilitate, marketing și TPOV.
 
ION OBOROC, director Colegiul Agroindustrial Ungheni : “Vizita la Compania DiazTech le oferă elevilor posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele și să-și formeze abilități în agricultură. Astfel, vor fi pregătiți să investească bani și să lanseze propria afacere pentru a rămâne în R. Moldova. Am ferma convingere că în viitorul apropiat specialitățile în agricultură vor fi cele mai solicitate.”
 
ȘTEFAN NEDELCU, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Pe viitor mă văd operator la un tractor foarte mare și performant, pe care nu oricine îl poate dirija. În primul rând, se câștigă bani foarte mulți, iar în al doilea – îmi place agricultura. M-au impresionat foarte mult combinele. Prima data am văzut combine atât de mari, am aflat lucruri noi.”
 
ION URSU, elev, anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Această vizită este o experiență foarte bună, pentru că nu în fiecare zi ai norocul să vezi astfel de utilaje performante.”
 
VICTOR TAȘCI, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Cel mai mult m-au impresionat tractoarele dirijate prin GPS, pe care le programezi și ele execută comenzile. Dar și combinele.”
 
Specialiștii de la DiazTech le-au prezentat și explicat detaliat cum funcționează fiecare utilaj agricol, menționând că ei sunt cei care vor regla activitatea motoarelor destinate pentru o afacere performată în domeniul agricol.
 
GALINA MUȘCHEI, profesor Colegiul Agroindustrial Ungheni: “Am decis să alegem pentru vizita de studiu Compania DiazTech pentru că ține pasul cu tehnica modernă care este și poate fi un îndemn și un imbold pentru viitorii agricultori sau operatori în cadrul prelucrării terenurilor. Ei pot să vadă că se poate de făcut agricutură modernă și de calitate și la noi, în Republica Moldova. ”
 
Vizita la DiazTech a fost posibilă grație proiectului DeVram implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Centrul Educațional ProDidactica și Donau Soia.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CÂTE TRACTOARE AGRICOLE AU FOST ÎNMATRICULATE ÎN MAREA BRITANIE ÎN 2021? Vezi cifra AICI

14 jan 2022

BLUE INNOVATION DAY: CELE MAI NOI TEHNOLOGII DE PREGĂTIRE A TERENULUI. Oferta companiei Lemken

10 jan 2022

SOLUȚII DIGITALE ÎN AGRICULTURĂ: Liderul AGROBRANDS 2021 la această categorie. Azi vom spune STOP VOTING!

27 dec 2021

O COMPANIE NORVEGIANĂ DEZVOLTĂ UN TRANSPORTATOR AUTONOM DE UTILAJE PENTRU AGRICULTURĂ, care oferă costuri cu 60% mai mici decât un tractor convențional

10 nov 2021

VÄDERSTAD LANSEAZĂ NOUA SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE Tempo L 16-24 Central Fill

02 nov 2021

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH

Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

loading ...