https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

30 jun 2021

Elevii anului I de la Colegiul Agrag Industrial din Ungheni au avut ocazia să ia cunoștință de cea mai performantă tehnică agricolă de la noi. Ei au efectuat o vizită de studiu la Compania DiazTech, considerată de antreprenori drept numărul 1 la capitolul tehnică agricolă. Mașinile ultramoderne au impresionat viitorii agricultori și mecanici, ei afirmând că este pentru prima data când au văzut astfel de combine și tractoare.
 
Colegiul are un patrimoniu extins, care include unități de învățământ, laboratoare, unități de producție, diverse ateliere și depozite. Instituția dispune de 65 ha de de teren agricol, 35 unități de transport și pregătește specialiști în mecanică agricolă, agronomie, merceologie, contabilitate, marketing și TPOV.
 
ION OBOROC, director Colegiul Agroindustrial Ungheni : “Vizita la Compania DiazTech le oferă elevilor posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele și să-și formeze abilități în agricultură. Astfel, vor fi pregătiți să investească bani și să lanseze propria afacere pentru a rămâne în R. Moldova. Am ferma convingere că în viitorul apropiat specialitățile în agricultură vor fi cele mai solicitate.”
 
ȘTEFAN NEDELCU, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Pe viitor mă văd operator la un tractor foarte mare și performant, pe care nu oricine îl poate dirija. În primul rând, se câștigă bani foarte mulți, iar în al doilea – îmi place agricultura. M-au impresionat foarte mult combinele. Prima data am văzut combine atât de mari, am aflat lucruri noi.”
 
ION URSU, elev, anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Această vizită este o experiență foarte bună, pentru că nu în fiecare zi ai norocul să vezi astfel de utilaje performante.”
 
VICTOR TAȘCI, elev anul I, specialitatea Mecanică agricolă: “Cel mai mult m-au impresionat tractoarele dirijate prin GPS, pe care le programezi și ele execută comenzile. Dar și combinele.”
 
Specialiștii de la DiazTech le-au prezentat și explicat detaliat cum funcționează fiecare utilaj agricol, menționând că ei sunt cei care vor regla activitatea motoarelor destinate pentru o afacere performată în domeniul agricol.
 
GALINA MUȘCHEI, profesor Colegiul Agroindustrial Ungheni: “Am decis să alegem pentru vizita de studiu Compania DiazTech pentru că ține pasul cu tehnica modernă care este și poate fi un îndemn și un imbold pentru viitorii agricultori sau operatori în cadrul prelucrării terenurilor. Ei pot să vadă că se poate de făcut agricutură modernă și de calitate și la noi, în Republica Moldova. ”
 
Vizita la DiazTech a fost posibilă grație proiectului DeVram implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Centrul Educațional ProDidactica și Donau Soia.
 
PRODUCĂTORII DE STRUGURI DE LA SUD ALEG PERGOLA. Fermierii au fost instruiți în cadrul unui seminar în câmp deschis
30 jul 2021
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succes
29 jul 2021
DE CE NU-I MIERE DE TEI ȘI CÂT CER APICULTORII PENTRU CEA POLIFLORĂ? Răspunsul îl aflați mai jos
29 jul 2021
„ACȚIONĂM ECO PRIN INOVAȚIE”: Patru raioane de la Nord participă la programul pilot destinat agriculturii ecologice
28 jul 2021

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH

Impresiile lor în filmulețul de mai jos

VIDEO: ELEVII DE LA CAI UNGHENI ÎNTR-O VIZITĂ DE STUDIU LA COMPANIA DIAZTECH. Impresiile lor în filmulețul de mai jos

loading ...