BULBOACA ȘI SPEIA – pe lista hărții turistice moldovenești. În zonă, au fost selectate 300 de potențiale atracții turistice

23 aug 2022
După 12 runde de discuții cu autoritățile și localnicii din satele Bulboaca și Speia, a fost anunțată finalizarea primei etape a elaborării Strategiei de Dezvoltare a Turismului din aceste localități. În acest sens, a fost prezentată o listă de circa 300 de potențiale atracții turistice din această zonă.

Scopul de bază a acestei strategii este dezvoltarea regiunii prin crearea și promovarea unor trasee turistice, relansarea monumentelor istorice cu potențial sporit și crearea unor condiții pentru lansarea micilor afaceri în turism, care să beneficieze de fluxul sporit de turiști în zonă”, a spus Cristina Frolov, Președintele Fundației “Constantin Mimi”, în cadrul ședinței de totalizare a primei etape a proiectului.

Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Turismului în localitățile Bulboaca și Speia este un proiect implementat de Fundația “Constantin Mimi” în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului din Moldova.

În cadrul proiectului, urmează să fie întreprinse următoarele acțiuni:
  • inventarierea potențialelor atracții turistice din aceste localități,
  • elaborarea a top 10 atracții turistice din fiecare localitate,  
  • lansarea versiunilor electronice a hărților turistice a satelor,
  • alegerea a trei trasee turistice locale tematice comune ambelor sate,
  • efectuarea listei cu necesarul de indicatoare turistice pentru aceste localități.


„Aceste localități au un potential turistic sporit, în primul rând pentru că se află pe drumul mare moldovenesc, parte a celui mai mare mare drum comercial medieval dintre Europa și Asia. În săptămânile următoare vom verifica toate informațiile colectate cu arhivele, după care vom  propune mai mute variante de rute turistice,  a informat Viorel Miron, Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului din Moldova.

Strategia de Dezvoltare a Turismului a destinației Bulboaca-Speia și planul de acțiuni de implementare a acesteia pentru un an și cinci ani, urmează să fie definitivate până la sfârșitul anului 2022.

BULBOACA ȘI SPEIA – pe lista hărții turistice moldovenești. În zonă, au fost selectate 300 de potențiale atracții turistice

BULBOACA ȘI SPEIA – pe lista hărții turistice moldovenești

În zonă, au fost selectate 300 de potențiale atracții turistice

BULBOACA ȘI SPEIA – pe lista hărții turistice moldovenești. În zonă, au fost selectate 300 de potențiale atracții turistice

loading ...