GALERIE DE ARTĂ RURALĂ LA PENSIUNEA MUZE DIN SATUL ȚÂPOVA

14 jul 2023
Pensiunea Muze din satul Țâpova, raionul Rezina, este o afacere de familie, care și-a deschis ușile pentru turiști în anul 2021. Soții Irina și Alexandru Postică au decis să valorifice potențialul turistic al localității, de unde pornesc mai multe trasee spre cascade și mănăstire. Construcția pensiunii a durat peste 7 ani.

În prezent, agropensiunea se bucură de o mare popularitate printre turiștii din străinătate. Are 6 angajați și poate găzdui circa 40 de persoane. Aici se desfășoară și proiecte sociale, programe de reabilitare și de învățământ. Pensiunea dispune de 14 camere pentru cazare, un restaurant și o sală de conferință, iar, la parter, poate fi vizitată expoziția pictorului Pavel Taruta. De asemenea, în timpul apropiat, urmează a fi amenajat un bazin și un teren de joacă pentru copii.

Antreprenorii susțin că folosesc energie regenerabilă, implementează sisteme de reciclare și adoptă politici de reducere a deșeurilor.Prin munca pe care o faceți, oferiți experiențe autentice pentru toți vizitatorii și aduceți o contribuție valoroasă la conservarea tradițiilor și patrimoniului local. Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale, a menționat premierul Dorin Recean, în cadrul unei vizite de lucru.

Prim-ministrul a discutat cu proprietarii pensiunii despre necesitatea îmbunătățirii serviciilor de infrastructură, pentru ca traseele turistice să fie mai accesibile pentru vizitatori. 
 
loading ...