SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R. Moldova

18 oct 2021
Satul Văleni din raionul Cahul poate deveni o destinaţie turistică locală şi internaţională, mai ales după ce s-au deschis patru case rurale noi: „La Savetuca”, „La Boieru”, „Popasul La taifas” și „Bujorii de acasă”.

În această localitate de la sudul Moldovei activează şi un târg. Toți cei care apreciază produsele naturale de grădină, direct de la prima sursă, pot găsi aici ceva pe placul lor: de la pește, legume și fructe, până la produse artizanale și specialităţi locale.„Văleni – sat de vacanță” este brandul spre care tinde comunitatea, acesta fiind motorul său de dezvoltare economică locală.

„Turiștii vin la Văleni pentru a descoperi priveliștea Prutului de Jos. Lunca Prutului este poarta de intrare în Rezervația Deltei Dunării, fiind la intersecția a trei coridoare majore de migrație a păsărilor. Iar din 2018, Rezervaţia Biosferei „Prutul de Jos” este inclusă în rețeaua mondială a Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură”, indică un comunicat al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Rezervația Prutul de Jos are o suprafață totală de peste 14,7 mii de hectare și cuprinde nouă localități din raionul Cahul, inclusiv 824 de hectare de pădure. Aici viețuiesc nu mai puțin de 200 de specii de păsări, 40 de specii de mamifere și cresc peste 300 de tipuri de plante, multe dintre acestea fiind incluse în Cartea Roșie a Moldovei.

În scopul dezvoltării sale, satul Văleni este susținut de Guvernul Elveției și PNUD Moldova, în cadrul proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”.Economia locală este conectată, în special, de pescuit, creșterea animalelor și culturilor agricole. Pentru a agonisi pentru un trai decent, mulți locuitori din cei peste 3000 cât îi are satul, oficial pleacă în străinătate, iar cei mai mulți în România, aflată la circa 20 de kilometri.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

LOCALITĂȚILE BULBOACA ȘI SPEIA – MAI ATRACTIVE PENTRU TURIȘTI. Satele vor avea propria strategie de dezvoltare a turismului

24 jun 2022

O NOUĂ DESTINAȚIE TURISTICĂ LA ORHEI. „Casa Rândunicii” așteaptă să fie descoperită în această vară

15 jun 2022

10 DESTINAȚII TURISTICE DIN MOLDOVA – incluse în lista zonelor cu însemnătate UNESCO

23 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE GASTRONOMICE DE VIZITAT ÎN ZONA PARCULUI NAȚIONAL NISTRUL DE JOS

20 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE ÎN ZONA CODRILOR MOLDOVEI. O rețea de trasee pentru drumeții a fost lansată recent

12 mai 2022

SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R. Moldova

SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R

Moldova

SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R. Moldova

loading ...