RAIONUL ȘTEFAN VODĂ ARE PROPRIUL CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ

30 jun 2023
A fost inaugurat Centrul de Informare Turistică Regional Palanca, în cadrul Pensiunii Turistice „Casa Veche”.

Lansarea centrului reprezintă un pas important în dezvoltarea turismului în raionul Ștefan Vodă. Acesta va funcționa ca un punct de promovare și distribuire a informațiilor despre destinațiile turistice locale, oferind vizitatorilor toate informațiile necesare pentru a se bucura de experiențe de neuitat în regiune. De asemenea, va servi ca un instrument eficient de promovare a atracțiilor din regiune la nivel local, regional și național.

Prin intermediul centrului de informare turistică, vizitatorilor li se vor oferi ghiduri detaliate despre cele mai populare obiective turistice din raion, precum și informații despre evenimente culturale, tradiții locale și activități recreative. De asemenea, vor puse la dispoziția turiștilor hărți, broșuri și alte materiale informative pentru a încuraja explorarea regiunii și pentru a spori conștientizarea turistică.În cadrul evenimentului de inaugurare, a fost oferit kit-ul de vizibilitate și semnul “I” și Manualul Operațional CIT.

Având un cadru comun de referință, vom putea stabili direcții clare și eficiente pentru dezvoltarea și promovarea turismului în regiunile Moldovei, a specificat Asociația Natională pentru Turism Receptor și Intern.
Acest Centru devine al 10-lea din cadrul Rețelei de Centre de Informare ale ANTRIM.

Inițiativa a fost susținută de ANTRIM, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală (Dezvoltăm Moldova Rurală), finanțat de USAID Moldova, ca parte a activității nr. 3 Dezvoltarea forței de muncă în turism, ( facilitarea OMD & CIT), din  grant: „Moldova - de la o destinație turistică emergentă la una durabilă și conectată digital”.
loading ...