DEGUSTARE DE VINURI EXPERIMENTALE. ONVV descoperă vinurile produse în condiții de microvinificație

19 aug 2021
Reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și 8 degustatori autorizați s-au întrunit în cadrul unei degustări a vinurilor experimenale.

Evenimentul organizat la data de 17 august curent a avut drept principal obiectiv determinarea calității vinurilor produse în condiții de microvinificație în Republica Moldova, pentru recolta anului 2020. Au fost propuse spre degustare 9 soiuri de vinuri albe și 8 roșii. Printre cele 17 probe de vin: 11 sunt produse de ONVV, 2 de către Universitatea Tehnică a Moldovei și 4 de Institutul Național al Viei și Vinului.Cele 11 probe de vin ale ONVV fac parte din producția strugurilor crescuți pe 6 loturi experimental-demonstrative (LD), care sunt asigurate cu programe IT, montate în meteostațiile mobile și amplasate în aceste LD. Evenimentul face parte din cadrul proiectului ”Struguri de calitate/BIO”, al cărui obiectiv de bază este monitorizarea digitalizată (mobil, notebook) a stării fitosanitare a plantațiilor viticole. Prin acest proiect se urmărește optimizarea calității strugurilor produși, dar și o abordare eco-friendly, prin reducerea consumului de pesticide și a impactului asupra mediului ambiant.

Amintim că ONVV este principalul actor pe piața autohtonă, care contribuie în mod activ la reglementarea și dezvoltarea sectorul vitivinicol pe piața internă, cât și recunoașterea și promovarea brandului vinicol de țară – „Vinul Moldovei. O legendă vie” la nivel internațional. Această insituție a fost fondată în anul 2013 pe lângă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, printr-un parteneriat al sectorului public-privat, și este gestionată și finanțată în comun, prin Fondul Viei și Vinului.

ONVV urmărește identificarea și implimentarea unui set de politici și practici, ce au drept obiectiv principal consolidarea relațiilor și capacităților deciziționale dintre cei implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, cât și valorificarea autenticității produsului autohton și orientarea acestuia spre consumator.

Țara noastră este cunoscută la nivel internațional, în special, datorită industriei vinului destul de dezvoltate. Pe teritoriul Republicii Moldova se cultivă o suprafață de 148.500 hectare de vii, dintre care 107.800 de hectare sunt destinate pentru producția comercială. Vinurile noastre autohtone au fost premiate în cadrul a numeroase concursuri internaționale, clasându-se pe locuri de top alături de cele mai recunoscute țări vinicole din lume. 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

OPERAŢII ÎN VERDE LA VIŢA-DE-VIE. Tăierea inelară. Desfrunzitul. Împungerea ciorchinilor. Scurtarea vârfului inflorescenţelor

05 jul 2022

PERICOL DE DEZVOLTARE A FĂINĂRII LA VIȚA-DE-VIE! Serghei Tutovan: „Este o ciupercă mai periculoasă decât își imaginează viticultorii”

27 jun 2022

O VINĂRIE A CONSTRUIT PRIMA STAȚIE DE TRATARE A APELOR REZIDUALE DIN MOLDOVA

17 jun 2022

MANA VIȚEI-DE-VIE: BOALA NR 1 DIN PODGORII. Cum aplicăm tratamentele, în funcție de perioada de dezvoltare?

15 jun 2022

ÎN PREMIERĂ, VINURILE MOLDOVENEȘTI FĂRĂ ALCOOL, PREMIATE CU AUR ÎN FRANȚA

13 jun 2022

DEGUSTARE DE VINURI EXPERIMENTALE. ONVV descoperă vinurile produse în condiții de microvinificație

DEGUSTARE DE VINURI EXPERIMENTALE

ONVV descoperă vinurile produse în condiții de microvinificație

DEGUSTARE DE VINURI EXPERIMENTALE. ONVV descoperă vinurile produse în condiții de microvinificație

loading ...