MOLDOVA, O DESTINAȚIE VITIVINICOLĂ CU ADEVĂRAT REMARCABILĂ ÎN EUROPA

09 oct 2023
Ziua Națională a vinului este sărbătoarea care a adus numele țării noastre în lista de destinații turistice internaționale, la care vin turiști din întreaga lume. Vin să deguste vinurile noastre recunoscute și apreciate la nivel mondial și rămân plăcut surprinși să descopere oamenii și locurile pitorești de aici.
 
Potrivit organizatorilor, în acest an, special pentru a participa la sărbătoarea vinului moldovenesc au venit turiști din 12 țări ale lumii. Printre aceștia, l-am întâlnit și pe John, care a venit din Olanda, împreună cu Vlad Guzun, studentul moldovean la HAS Green Academy. Vine în țara noastră la 10 ani distanță de la prima vizită și spune că este plăcut surprins să vadă cât de mult s-a dezvoltat Moldova în acest timp.


 
Vin în Moldova a doua oară, am mai fost în 2012. Am avut privilegiul să observ schimbările semnificative care s-au produs în această țară cu privire la vin și vinificație. Acest fapt m-a impresionat profund, deoarece am descoperit că Moldova a devenit o destinație vitivinicolă cu adevărat remarcabilă în Europa.
 
Ceea ce mi-a atras atenția în mod deosebit a fost diversitatea vinurilor pe care Moldova le oferă. De la vinurile robuste și puternice precum Cabernet Sauvignon și Saperavi, până la cele autohtone, cum ar fi Fetească Regală și Viorica, am avut ocazia să experimentez o gamă largă de arome și terroir-uri locale. Fiecare pahar de vin a fost o călătorie în sine, cu gusturi care variază de la cele bogate și pline de caracter la vinuri ușoare și potrivite pentru zilele calde de vară.
 
În special, dragostea mea pentru vinurile Moldovei a crescut odată cu fiecare degustare, și chiar dacă unele vinuri precum Viorica mi s-au părut prea aromate și dulci, apreciez că există atât de multe opțiuni pentru a satisface gusturile diverse ale oamenilor.
 


Dar experiența mea în Moldova nu se limitează doar la vinuri excepționale. Este și despre oameni ospitalieri, peisaje pitorești și gastronomie delicioasă. Atmosfera festivă și caldă de la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului din Moldova” a adus un plus de farmec vizitei mele aici.
 
Aș dori să-i încurajez pe toți cei care nu au avut încă ocazia să viziteze Moldova să o facă. Aici veți descoperi nu doar vinuri deosebite, ci și o cultură bogată și o gastronomie autentică. Moldova merită cu adevărat să fie explorată și savurată în toată splendoarea sa, a declarat pentru AGROMEDIA, olandezul.
 
Oaspeții străini au putut explora oferta celor 94 de vinificatori reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), tradițiile gastronomice, muzica și dansurile moldovenești, dar și meșteșugurile tradiționale.
 


Ziua Națională a Vinului este organizată de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.
 
AGROMEDIA este partener media al evenimentului.
 
loading ...