PROTECȚIA ȘI FERTILIZAREA DE PRIMĂVARĂ A PLANTAȚIILOR VITICOLE ÎN CONDIȚIILE ANULUI 2022. Seminar informativ pentru toți cei interesați

05 apr 2022
Viticultorii și nu doar, toți cei interesați de creșterea viței-de-vie sunt invitați joi, 7 aprilie la un seminar cu tematica: „Protecția și fertilizarea de primăvară a plantațiilor viticole în condițiile anului 2022”. Participanții la eveniment vor primi informații utile și chiar câteva secrete despre cum să-și protejeze corect și cu un buget rezonabil plantațiile de dăunători.

Potrivit lui Serghei Tutovan, Directorul Asociației Producătorilor de Struguri din Cahul, producătorii de struguri din țara noastră ar trebui să revizuiască sistemul de protecție împotriva dăunătorilor pe care-l utilizează în plantațiile lor, astfel încât acesta să corespundă cerințelor de pe piețele europene, acolo unde țintesc să ajungă majoritatea dintre ei.

Dacă vor avea poamă sănătoasă și calitativă o vor vinde mai ușor. Dar pentru a avea producție sănătoasă, trebuie să respecte toate cerințele sistemului de protecție de boli și dăunători și alți factori negativi. Piața rusă și bielorusă este sub semnul întrebării anul acesta și va trebui să mergem mai mult în Europa. Europenii au alte cerințe față de reziduuri și vrem să adaptăm sistemul nostru de protecție la cerințele europenilor față de reziduuri de pesticide și fertilizanți în producția de struguri. Despre asta vom discuta la seminar, a declarat Sergiu Tutovan, pentru AGROMEDIA.

Directorul Asociației Producătorilor de Struguri din Cahul ne-a mărturisit că cei prezenți la eveniment vor avea parte de informații utile și chiar câteva secrete despre cum pot obține un rezultat buni cu investiții mai mici.

O să facem o analiză la starea fitosanitară de anul trecut, care a fost foarte gravă în sistemul vitivinicol, vom analiza fonul infecțios. Rezerva de infecții, eu bănuiesc că e foarte mare. Iarnă practic nu am avut, tot ce a fost a intrat în iarnă, dăunătorii au iernat bine și sunt gata de atac, o parte din ei cred ca au început deja. Apoi, vom discuta despre preparatele de protecție. Noi știm cum să facem așa ca să fie cu efect și să nu-i doară tare la buzunar pe producători, știm unde se poate de economisit.

Seminarul se va desfășura în orașul Cahul, clădirea Consiliului Raional, joi,  7 aprilie și este organizat de către Asociația Producătorilor de Struguri de Masă din Cahul, în comun cu Direcția Raională Agricultură și Alimentație, cu suportul USAID, proiectul Agricultura Performantă în Moldova. Potrivit organizatorilor, următorul seminar va avea tematica „Operațiile în verde la vița de vie” și va fi unul practic, organizat în câmp.
loading ...