VINUL MOLDOVENESC A CUCERIT CHINEZII LA CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DIN YINCHUAN

13 jun 2023
Peste 100 de jurnaliști chinezi, reprezentanți ai Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) OIV, ai Camerei de Comerț din China, experţi din domeniul vinificaţiei şi degustatori, au descoperit vinul moldovenesc, în cadrul unui eveniment tematic, organizat la Conferința Internațională a Strugurilor și a Industriei Vinului din Yinchuan, Ningxia.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimemntare, Andrian Digolean, a vorbit despre eforturile depuse de vinificatorii noștri pentru a obține produse de calitate și despre succesele înregistrare de țara noastră în industria vinului pe plan internațional, în ultimul deceniu.Republica Moldova este țara cu cea mai mare densitate a podgoriilor din întreaga lume, în raport cu suprafața totală a țării. Avem grijă ca vinurile noastre să fie adaptate la așteptările actuale ale consumatorilor și la standardele internaționale de calitate. Astfel, pe parcursul ultimilor cinci ani, vinurile moldovenești au fost apreciate cu peste 5200 de medalii, 60% dintre aceste fiind de aur. În primele patru luni ale anului 2023, vinurile moldovenești au fost apreciate cu 288 medalii, dintre care 180 sunt de aur, a menționat oficialul.

Totodată, publicul chinez a aflat despre pașii parcurși de comunitatea vinificatorilor pentru construirea brandului național Wine of Moldova și despre acțiunile de promovare pe piețele internaționale.

În Republica Moldova, au venit șase tineri din China pentru a învăța viticultură și vinificație la Universitatea Tehnică din Moldova. Tinerii fac practica pe podgoriile vinăriilor din țară și spun că au parte de o experiență frumoasă. Unii au văzut abia aici cum arată vița-de-vie. După absolvire, ei planifică să deschidă magazine cu vinuri moldovenești în China sau să producă vin la ei acasă.
 
loading ...