CEA DE-A XXI-A EDIȚIE A ZILEI NAȚIONALE A VINULUI: PROGRAMUL EVENIMENTULUI

30 sep 2022
Cel mai emblematic eveniment național – Ziua Națională a Vinului – revine, după doi ani de pauză. În zilele de 1 și 2 octombrie 2022, Piața Marii Adunări Naționale se va transforma într-un orășel al Vinului, care va găzdui 86 de vinării din întreaga țară. Cea de-a XXI-a ediție are sloganul „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă și efortul depus la dezvoltarea sectorului.  Ziua Națională a Vinului este un prilej pentru a celebra legendele și patrimoniul vinicol, succesele înregistrate de Vinul Moldovei, dar și pentru a cunoaște oamenii vinului și a-i premia pe cei mai buni.

Pe 1 și 2 octombrie, vino în Piața Marii Adunări Naționale, să sărbătorim împreună Vinul Moldovei!

Programul tematic pentru 1 octombrie:

Sâmbătă, 1 octombrie, te invităm la ora 11.00 să urmărești ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului, în cadrul căreia vor fi înmânate mai multe premii pentru cei mai buni producători locali. Vei afla cui i-a revenit „Premiului Mare” în domeniul vitivinicol, cine a primit Medalia „Petru Ungureanu” și titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului" și cui i-a fost oferită Medalia Nicolae GUZUN și titlu „Viticultorul anului”.

În intervalul orelor 12:00-17:00, vizitează „Curtea Țărănească” unde vei avea ocazia să faci cunoștință cu meșterii populari din Moldova, cu lucrările lor deosebite dar și să participi la ateliere de creație: master-class la olărit, sculptură în lemn, țesutul covoarelor etc.

De asemenea în intervalul orelor 13:00-16:00 vei avea ocazia să te delectezi cu muzica colectivelor populare naționale.

De la ora 14:00 până la 17:00 să treci neapărat pe la Școala Vinului unde vei avea ocazia să participi la ateliere dedicate degustărilor de vin și divin, vei fi inițiat în cultura vinului, cât și vei fi instruit referitor la consumul responsabil de vin.

Seara de la 18:00 vei avea parte de un concert de zile mari susținut de DJ TERRA BLVCK, Pasha Parfeni, Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

Totodată, pe tot parcursul zilei vor fi organizate tururi dedicate spre toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.

Programul tematic pentru 2 octombrie:

Duminică, 2 octombrie vino în PMAN la ora 11:00 să afli cui îi va înmâna Camera de Comerț și Industrie premiul „Polobocul de Aur”.

La fel ca și pe parcursul primei zile vei putea participa la activități culturale la „Curtea Țărănească” și „Școala Vinului”.

Iar seara, începând cu ora 17:00 vei avea parte de un amplu program cultural, educativ, dar și de un program artistic divers susținut de DJ TERRA BLVCK, Ansamblul Ștefan Vodă, Surorile Osoianu și Vali Boghean Band.
Pe parcursul celor două zile toate vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

Urmăriți pagina wineday.wineofmoldova.com și pagina de Facebook Wine of Moldova pentru a afla despre noutățile celei de-a XXI-a ediții a Zilei Naționale a Vinului!

Agromedia este partener media al evenimentului.

CEA DE-A XXI-A EDIȚIE A ZILEI NAȚIONALE A VINULUI: PROGRAMUL EVENIMENTULUI

CEA DE-A XXI-A EDIȚIE A ZILEI NAȚIONALE A VINULUI: PROGRAMUL EVENIMENTULUI

CEA DE-A XXI-A EDIȚIE A ZILEI NAȚIONALE A VINULUI: PROGRAMUL EVENIMENTULUI

loading ...