UN NOU CENTRU DE VALIDARE PENTRU CERTIFICAREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE ÎN AGRICULTURĂ

15 jun 2023
Un nou Centru de Validare în domeniul agriculturii a fost inaugurat. Acesta va activa în incinta Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și va oferi oportunități pentru certificarea și validarea competențelor profesionale.

De serviciile centrului vor beneficia cetățenii din țară și cei din diaspora, care au acumulat experiență la locul de muncă sau în alte contexte de educație nonformală și informală în domeniul agriculturii. Aceștia  își vor putea certifica competențele profesionale la calificările Tehnologia produselor de origine vegetală, Tehnologia produselor obținute prin fermentare, Viticultură și oenologie, Turism.

Având în vedere necesitatea crescută de muncitori calificați în agricultură și cerințele companiilor pentru personal cu competențe certificate, inaugurarea acestui centru vine în sprijinul dezvoltării sectorului agrar și încurajării creșterii profesionale a lucrătorilor. Certificarea competențelor profesionale facilitează accesul companiilor la diverse granturi și subvenții, oferind totodată oportunități de creștere salarială pentru angajați, susține Galina Rusu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Instituirea acestui centru ridică numărul total al Centrelor de Validare la 13. Acestea oferă posibilitatea certificării competențelor profesionale pentru 77 de meserii în diverse domenii, de la construcții și energie la asistență socială și IT. Inițiativa sprijină eforturile  Ministerului Educației și Cercetării de a asigura piața muncii cu forță de muncă calificată și de a contribui la dezvoltarea diverselor sectoare ale economiei naționale.
loading ...