FESTIVALUL POMUȘOARELOR ȘI AL MIERII DE ALBINE. Când, unde va avea loc?

18 jul 2023
Toate pomușoarele și toate tipurile de miere, adunate într-un singur loc. Veniți pe 29 și 30 iulie, pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, Chișinău pentru a savura cele mai dulci pomușoare și cea mai aromată miere, direct de la producătorii autohtoni.
 
Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei, în parteneriat cu proiectul USAID Competitivitate si Reziliență Rurală în Moldova, invită producătorii apicoli și producătorii baciferi să participe la „FESTIVALUL POMUȘOARELOR ȘI AL MIERII DE ALBINE”.
 
Organizăm acest festival încă din 2017, câte trei ediții pe an, pentru producătorii medii și mici, cei ce contează pe piața internă și vânzarea produselor în stare proaspătă.

Vom avea un program cultural-artistic vast. De asemenea, ne dorim să atragem atenția asupra persoanelor cu dizabilități, colectând surse bănești pentru ele. Aceste persoane vor beneficia de spațiu gratuit pentru vânzarea produselor, la solicitare.

Sperăm că vom avea o gamă variată de afine, mure târzii, soiuri de zmeură remontante, aronie, etc. Totul depinde de condițiile meteo de până la festival.

Anul acesta, condițiile meteo au fost favorabile pentru creșterea pomușoarelor. Producătorii spun că avem produse de calitate, gustoase și aromate.

De asemenea, vom avea produse derivate din pomușoare. Cumpărătorii vor putea face plinul cu miere de albine, vor fi prezenți apicultorii cu toată gama de miere, a declarat pentru AGROMEDIA, Aneta Ganenco.
 
Este un eveniment anual, organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone, dar și familiarizării consumatorilor cu gama largă a producătorilor din Republica Moldova. Festivalul, întrunește producători de culturi bacifere și produse derivate din ele, producători autohtoni de miere de albine în asortiment.

Festivalul se va desfășura pe adresa: bulevardul Mircea cel Bătrân, intersecția cu strada Petru Zadnipru.

Pentru a vă înregistra ca participant la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine, contactați: 069101994, pomusoarele.moldovei@gmail.com.
loading ...