SUBVENȚII MAI MARI PENTRU ASOCIAȚIILE UTILIZATORILOR DE APĂ

06 jul 2023
Plafonul subvențiilor accesate de Asociațiile Utilizatorilor de Apă (AUAI) a fost majorat. Anunțul a fost comunicat de către secretarul de stat Vasile Șarban. În cadrul ședinței, părțile au discutat despre oportunitățile de finanțare a AUAI și necesitatea sporirii funcționalității acestora.

Statul va subvenționa până la 65 % din costurile suportate de AUAI în utilizarea resurselor energetice la pomparea apei din sistemele de irigare, însă nu mai mult de 3 milioane de lei pentru un solicitant. Considerăm că acest suport va reduce vulnerabilitățile activităților economice și va motiva agricultorii să devină membri ai AUAI, a menționat secretarul de stat Vasile Șarban.

Părțile au mai discutat despre proiectul AGGRI, finanțat de Banca Mondială, ce prevede granturi investiționale pentru reabilitarea infrastructurii de irigare și despre instrumentele de finanțare ce vor fi oferite de Agenția Franceză de Dezvoltare în procesul de adaptare a agriculturii la schimbările climatice.

Totodată, Vasile Șarban a menționat că ministerul este angajat să creeze și alte parteneriate cu donatorii internaționali, pentru a restabili sistemele de irigare din țară.
 
loading ...