TÂRGUL CULORILOR ȘI AL BUNĂTĂȚILOR DIN PARCUL «ALUNELUL». Diana Crudu: “Este o acțiune menită de a încuraja oamenii să consume ceea ce creștem local”

02 jun 2021

În următorul weekend, pe 5 și 6 iunie, (cu sau fără ploaie) Parcul "Alunelul" se va transforma într-o platforma de arome și culori, asta pentru că se va desfășura în aer liber un târg al bunătăților naționale, aduse direct din cămara producătorilor locali și propuse cu drag și amabilitate la festifalul autentic întitulat  ”Cămara Fest”.  Autorul ideei și sufletul acestui eveniment este Diana Crudu, secretar al Consilului de administrare al Federația Națională a Fermierilor. Tot ceea ce așteaptă dânsa de la evenimentul în cauză este să poată reuși o promovare eficientă și avantajoasă a produselor locale, cu alte cuvinte să-i susțină și să-i încurajeze pe micii producători locali care, adună, cresc și culeg roadele pământului cu atâta grijă și migală.    
Diana Crudu ne-a informat (dar și ne-a invitat) că în cadrul „Cămara Fest” vor fi prezenți circa 70 de producători autohtoni, dispuși să comercializeze produse locale precum fructe proaspete, de sezon, dar și uscate, produse apicole, ceaiuri autohtone din plante naturale, migdale, nuci și alune, cașcavaluri, preparate din carne și din lapte, vinuri.  Vizitatorii târgului vor găsi și micii producători de oțet din coacăze sau unt de arahide, iar iubitorii de flori și grădinarit vor avea la dispoziție o gamă variată de specii de flori, în idea înobilării spațiilor verzi.
La loc de cinste vor sta și meșteșugurile.  La Târgul ”Cămara Fest” vor fi prezenți și virtuozii în olărit, cu toate unelte și articole din dotare. Iar cele mai sănătoase microplante (despre asta chiar puțin cunoaștem) le va aduce Nicolae Haruța.

Producătorii locali, care de obicei nu au loc de intermediari în pieţe, cu atât mai mult nu încap pe polițile supermarket-urilor, spun că astfel de târguri îi ajută să intre în contact direct cu clienții și să comunice cu ei. E un mod de a-i aduce aproape de clienţi și de a le oferi acestora posibilitatea de a le degusta și a cumpăra la prețuri adecvate. 
Diana Crudu:Este o acțiune de solidaritate dacă vreți,  menită de a încuraja oamenii să consume ceea ce creștem local și să oferim producătorilor o piață de desfacere, dar și posibilitatea de a-și vinde produsele direct către consumator. În contextul crizei pe care o resimt, producătorii autohtoni, în urma secetei din anul 2020, dar și a pandemiei provocate de Covid-19, speră că prin desfășurarea acestor târguri, vom contribui la susținerea micilor afaceri”.
 
Târgul produselor locale ”Cămara Fest” va avea loc în lunile iunie și iulie, o data la două săptămâni, iar în luna august - în fiecare zi de sâmbătă, între orele 09.00 și 18.00, în Parcul ”Alunelul” sectorul Buiucani al capitalei.

Așadar, evenimentul gustativ-comercial este organizat de Dianei Crudu, în colaborare cu Pretura sectorului Buiucani și a Federației Naționale a Fermierilor. Doamna Crudu ne-a mai informat că nelipsiți vor fi și producătorii de flori, un loc aparte este prevăzut și pentru cinci mici producători de vinuri, recomandați de către „Asociația Micilor Producători de Vinuri” și susținuți de „Proiectul de ameliorare a competitivității”, implimentat cu success de USAID. Cei care ne vor vizita vor fi surprinși de faptul că în Moldova sunt mici producători care fac oțet din coacăze sau unt din arahide, dar și multe alte surprize gastr-alimentare.   

Pe acestă cale, organizatorii îndeamnă vizitatorii să respecte distanțarea fizică socială și să întreprindă toate măsurile de siguranță sanitară.
 
 
 
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

SEMINAR DE INFORMARE DESPRE JOCURILE DE AFACERI, DESFĂȘURAT LA ICCC „SELECTIA”

06 mai 2022

COMPANIE DE TOP ÎN DOMENIUL POMICULTURII ANGAJEAZĂ MANAGER DE FERMĂ ȘI MANAGER DE PRODUCȚIE

28 apr 2022

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE TRASEUL CHIȘINĂU – GIURGIULEȘTI PENTRU TRANSPORTUL DE MĂFURI

28 apr 2022

ATENȚIE! OUĂ MOLDOVENEȘTI – SUSPECTATE CĂ AR FI INFECTATE CU SALMONELA

20 apr 2022

CONCURS PENTRU ELEVI! DOCUMENTEAZĂ STAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR DIN LOCALITATEA TA ȘI CÂȘTIGĂ PREMII!

20 apr 2022

TÂRGUL CULORILOR ȘI AL BUNĂTĂȚILOR DIN PARCUL «ALUNELUL». Diana Crudu: “Este o acțiune menită de a încuraja oamenii să consume ceea ce creștem local”

TÂRGUL CULORILOR ȘI AL BUNĂTĂȚILOR DIN PARCUL «ALUNELUL»

Diana Crudu: “Este o acțiune menită de a încuraja oamenii să consume ceea ce creștem local”

TÂRGUL CULORILOR ȘI AL BUNĂTĂȚILOR DIN PARCUL «ALUNELUL». Diana Crudu: “Este o acțiune menită de a încuraja oamenii să consume ceea ce creștem local”

loading ...